iPhone SE 5G vyjde příští rok a má být nejlevnějším iPhonem své doby

iPhone SE 5G bude aktualizovanou verzí nejlevnějšího současného iPhonu. Dočkat bychom se měli v příštím roce a největším vylepšením budou rychlé datové přenosy.

Apple plánuje uvedení aktualizované verze na trh v první polovině roku 2022, uvedl dnes analytik Apple Ming-Chi Kuo v poznámce pro investory. Jak již dříve řekl, design nového iPhonu SE bude zhruba stejný jako stávající SE, který je postaven na modelu iPhone 8.

iPhone SE 5G s malými změnami

Kuo říká, že nový iPhone SE‌ bude podporovat 5G a bude obsahovat aktualizaci procesoru. Zařízení bude uváděno jako nejlevnější 5G iPhone vůbec. Nejlevnějším ‌iPhonem‌ s 5G je nyní iPhone 12 mini, takže pravděpodobně bude ‌iPhone SE‌ mnohem levnější než cena tohoto zařízení. Ta je u nás oficiálně v základu 22 000 Kč.

Objevily se pověsti o iPhone SE‌ Plus s větším displejem a dotykovým tlačítkem Touch ID, o kterém se již v minulosti zmínil Kuo, ale v jeho poznámce není ani slovo o tomto větším telefonu‌, ani jsme neslyšeli nové podrobnosti o něm už nějakou dobu, takže není jasné, zda byl vyřazen nebo jde o něco, co přijde později.

Kuo také dříve uvedl, že Apple vyvíjí novou verzi iPhone 11 se 6palcovým LCD, podporou Face ID a 5G, a je možné, že toto budoucí zařízení, které má být uvedeno na trh v roce 2023, bude také v rodině SE.

Neexistuje žádné konkrétní slovo o tom, kdy můžeme očekávat další generaci iPhone SE‌, ale první polovina roku 2022 možná naznačuje jarní událost.

Zdroj: Macrumors.com