iPhone SE 2 - Kdy vyjde? Kolik bude stát? A vyplatí se na něj čekat?

iPhone SE 2 kdy vyjde nikdo neví, ale poslední zprávy směřují k jaru příštího roku. Vyplatí se na telefon čekat, nebo je lepší koupit iPhone už teď?

Hodně očekávaný iPhone SE 2 se blíží a Apple by ho měl vydat už na začátku příštího roku. Nebude se ale jednat o pouhé vylepšení originálního iPhonu SE. Změní se totiž téměř vše. Společnou budou mít telefony možná tak jen cenovku. A to ještě pouze doufáme, že cena by mohla být v našich obchodech kolem 15 000 Kč.

iPhone SE 2 - kdy vyjde?

Termín vydání telefonu můžeme zatím jen odhadovat. Podle posledních zpráv začne jeho výroba v lednu nebo únoru příštího roku a to by znamenalo, že během března by mohl být připraven na spuštění prodeje. Původní iPhone SE uvedla společnost 21. března 2016. To je datum, které by po 4 letech mohlo být směrodatné a je tedy logické, že se k němu budou upínat milióny fanoušků.

Sice se jedná zatím jen o spekulace, ale jsou podloženy mnoha informacemi, takže je nepravděpodobné, že by Apple žádný takový telefon neuvedl. Možné je, že se uvedení odloží, ale nemělo by se jednat o odklad v řádu měsíců. Do léta určitě novinku spatříme.

Kolik bude nový iPhone stát?

Cena iPhonu vždy patří mezi ty nejvyšší, ale u nástupce iPhonu SE se určitě dostane na hranici, kterou bude ochotno zaplatit více uživatelů. Původní iPhone SE začínal na částce kolem 13 000 Kč. Vzhledem k výkonu novinky, který by měl být srovnatelný s nejnovějšími iPhony 11, ale není moc jasné, jak by Apple mohl za takovou sumu telefon prodávat. Spíše se tak cena zvedne.

Střízlivým odhadem je tedy možné navýšení o několik tisíc korun. iPhony 11 Pro jsou ceněné minimálně na 30 000 Kč, levnější iPhone 11 pak začíná na 21 000 Kč. Nový iPhone tak může stát třeba 15 nebo 16 000 Kč. Více už by se Applu nevyplatilo a méně také moc ne.

Vyplatí se počkat?

Hodně uživatelů teď čeká, zda opravdu nový iPhone vyjde a nekoupí si ten, nebo si teď zvolí jeden z trojice iPhonů 11. Naše rada tak může znít jednoduše. Pokud si chcete nadělit sobě nebo někomu blízkému nový iPhone pod stromeček, kupte ho teď. Jestli ale Ježíšek nový telefon nepřinese, vyplatí se počkat.