iPhone 15 Pro displej vyrobí čínská společnost BOE a bude typu LTPO OLED

iPhone 15 Pro displej bude doménou čínského dodavatele. V roce 2023 má Applu dodávat OLED LTPO displeje pro vyšší modely řady iPhone 15.

Čínský výrobce displejů BOE bude společnosti Apple dodávat OLED LTPO displeje pro vyšší modely řady iPhone 15 v roce 2023, podle nové zprávy The Elec.

iPhone 15 Pro displej od jednoho dodavatele

Po neúspěšných pokusech čínského výrobce v roce 2020 dodat displeje pro řadu iPhone 12 se BOE začátkem letošního roku připojila k seznamu výrobců displejů společnosti Apple, kteří budou vyrábět panely pro základní 6,1palcový iPhone 13. Displeje pro vyšší modely Apple iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max, které vyžadují pokročilejší technologii, vyrábí společnost Samsung.

Podle dnešní zprávy chce BOE rozšířit svou schopnost vyrábět OLED LTPO displeje, které umožňují proměnlivou obnovovací frekvenci až 120 Hz, včas pro iPhone 15 Pro, který se očekává v roce 2023. Pro řadu iPhone 14, která se očekává letos na podzim, bude společnost BOE nadále dodávat displeje pouze pro telefony nižší třídy, zatímco displeje řady Pro budou nadále záviset na společnostech Samsung a LG.

Poprvé od iPhonu X prý Apple plánuje zásadní změnu designu displeje u modelů iPhone 14 vyšší třídy, včetně odstranění výřezu. Apple prý nahradí výřez děrovaným otvorem a výřezem ve tvaru pilulky v horní části displeje pro systém TrueDepth a přední fotoaparát.

Zdroj: Macrumors.com