iPhone 14 Pro Max má mít o 20 % tenčí rámečky kolem displeje

iPhone 14 Pro Max přijde už letos na podzim společně s dalšími variantami nových Apple telefonů. Největší a nejvybavenější novinka bude mít tenčí rámečky.

Podle nově sdílených CAD renderů bude mít iPhone 14 Pro Max o 20 % menší rámečky kolem displeje. Jedná se o jedny z prvních renderů, které se ukazují v souvislosti s novým Apple telefonem. Rendery většinou slouží pro lepší představu výrobců krytů a pouzder. Ti pak mohou v předstihu vyrobit dostatek obalů na iPhone.

iPhone 14 Pro Max s pilulkou

CAD rendery, které sdílí účet s názvem ShrimpApplePro na Twitteru, ukazují design iPhonu 14 Pro Max, který se v podstatě shoduje s dalšími ilustracemi a měřeními od účtů 91Mobiles a Max Weinbach. Stejně jako u těchto předchozích renderů patří k nejviditelnějším změnám vystředěná soustava předních kamer TrueDepth ve tvaru pilulky a průzory na místě výřezu. Zajímavý je také větší výčnělek zadní kamery, ale jinak se zdá, že design je velmi podobný iPhonu 12 Pro a iPhonu 13 Pro. Rendery doprovází řada konkrétních měření různých aspektů zařízení.

Rámečky iPhonu 14 Pro Max budou údajně tlusté 1,95 mm, což je mírné snížení ve srovnání s rámečky iPhonu 13 Pro Max. Ty mají tloušťku 2,42 mm. Jedním z důvodů zmenšení rámečků by mohlo být vytvoření většího prostoru mezi horním rámečkem zařízení a horní částí nových výřezů pro nový výřez ve tvaru pilulky a průstřely. Díky těmto zmenšeným rámečkům bude horní část výřezů údajně umístěna 2,29 mm pod horním rámečkem displeje.

Největší změna designu za posledních 5 let 

Je otázkou, do jaké míry budou mít menší rámečky znatelný vliv na přední stranu zařízení. V loňském roce uživatelé diskutovali o tom, zda existuje rozdíl mezi velikostí rámečků iPhonu 12 a iPhonu 13. Zdá se pravděpodobné, že by Apple mohl mírně změnit tloušťku rámečků i u zařízení, která mají údajně stejnou velikost displeje.

Nicméně 20procentní snížení u iPhonu 14 Pro Max bude pravděpodobně znatelnější než jakákoli změna mezi modely iPhone 12 a iPhone 13. Stojí však za zmínku, že tato měření nezahrnují 1,15mm tloušťku rámečku z nerezové oceli, který se nachází kolem displeje, díky čemuž by změna mohla vypadat méně drasticky. Zmenšené rámečky jsou pravděpodobně také příliš malé na to, aby se změnila velikost displeje 6,7 palce, kterou Apple uvádí na trh, i když je skutečná plocha displeje ve skutečnosti větší.

Zdroj: Macrumors.com