Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

iPhone 14 Pro změní design a my víme, jak bude vypadat

iPhone 14 Pro design zatím nikdo neviděl, ale už máme velmi přesné rendery, které ukazují, jak bude novinka od Applu vypadat. Podívejte se s námi.

Leaker Jon Prosser sdílel údajně přesné rendery iPhonu 14 Pro, které poskytují zatím nejpřesnější pohled na to, jak by zařízení mohlo vypadat, až bude uvedeno na trh později v tomto roce. Telefon se oficiálně představí zřejmě v podobném termínu jako loni iPhone 13 Pro.

V nejnovějším videu na kanálu YouTube Front Page Tech odhalil Prosser rendery iPhonu 14 Pro vytvořené grafikem konceptu Ianem Zelbem. Ty zdůrazňují řadu konkrétních designových změn, jež se údajně objeví v letošním špičkovém modelu iPhonu.

iPhone 14 Pro design na renderech

Rendery odrážejí širokou škálu věrohodných pověstí o designu z renomovaných zdrojů. A to včetně CAD renderů a konkrétních rozměrů, uniklých schémat, snímků výrobních forem příslušenství, raných pouzder na iPhone a dalších informací.

iPhone 14 Pro

Předpokládá se, že přední strana iPhonu 14 Pro bude mít místo výřezu vycentrovanou pilulku a kruhovou soustavu fotoaparátů True Depth. Dále tenčí rámečky kolem displeje, což povede k výrazně odlišnému vzhledu přední strany zařízení. K dispozici je prý také o něco větší displej, který částečně přidává zařízení na výšce.

iPhone 14 Pro TrueDepth

Zase větší objektivy fotoaparátu

Nejvýraznější změnou na zadní straně zařízení je podstatně větší soustava zadních fotoaparátů. Ta obsahuje novou 48Mpx kamerovou soustavu s o 57 % větším snímačem a možností záznamu 8K videa. Větší plocha fotoaparátu je samozřejmě patrnější na 6,1palcovém iPhonu 14 Pro než na 6,7palcovém iPhonu 14 Pro Max.

Rendery také zobrazují rohy iPhonu 14 Pro s většími poloměry pro zaoblenější vzhled. Společnost Apple byla možná nucena změnit poloměr rohů iPhonu 14 Pro kvůli větší soustavě zadních fotoaparátů.

iPhone 14 fotoaparát

Zadní pole fotoaparátů iPhonu 12 Pro a iPhonu 12 Pro Max v zásadě odpovídala poloměru rohů rámu každého zařízení, ale když Apple zvětšil velikost polí fotoaparátů u iPhonu 13 Pro a iPhonu 13 Pro Max, ani jedno zařízení neodpovídalo svým rohům. Zatímco rozdíl mezi poli fotoaparátů iPhonu 12 Pro Max a iPhonu 13 Pro Max je malý, rozdíl mezi iPhonem 12 Pro a iPhonem 13 Pro je značný.

Zdá se pravděpodobné, že s dalším letošním zvětšením se nesoulad mezi křivkami plošky fotoaparátu, čoček a rohů samotného rámu z nerezové oceli stal u iPhonu 14 Pro příliš výrazným. To vedlo Apple k úpravě designu. Nové, větší poloměry rohů stále přesně neodpovídají zaobleným rohům plata zadní soustavy fotoaparátů, ale výrazně se jim přibližují. Tato korekce nese znatelné změny na přední straně zařízení.

Nápadná fialová

Rendery se také zaměřují na údajnou fialovou barvu řady iPhone 14. Prosser potvrzuje předchozí zprávu, která tvrdila, že iPhone 14 bude obdařenou jedinečnou fialovou barevnou variantou. K dispozici jsou také vyobrazení očekávaných barevných variant Graphite, Silver a Gold u modelů Pro řady.

iPhone 14 Pro Gold

Prosser nedávno sdílel rendery jednoho z nových modelů hodinek Apple Watch, které mají být uvedeny na trh v letošním roce. Na nich je vidět nový design s plochým displejem, ale není známo, zda se týká Apple Watch Series 8, druhé generace Apple Watch SE nebo nových hodinek Apple Watch "Explorer Edition" se zvýšenou odolností.

Zdroj: Macrumors.com