iPhone 12 přichází, nabízí plochý design, 5G, čip A14 a nové barvy

iPhone 12 byl představen a nabízí 6,1palcový displej s novým designem, podporu 5G, rychlejší procesor A14, dva objektivy a další novinky.

Čip A14 Bionic, který byl poprvé představen v novém iPadu Air minulý měsíc, je nejrychlejším smartphonovým čipem vůbec a jako první byl postaven na 5nanometrovém procesu. Apple uvádí, že šestijádrový procesor v čipu A14 je až o 50 % rychlejší než jakýkoli jiný čip ve smartphonu. A pro strojové učení je Neural Engine v čipu A14 až o 80 % rychlejší než v čipu A13.

iPhone 12 v nových barvách

iPhone 12 je levnějším Apple telefonem než řada iPhone 12 ProModely iPhone 12 jsou vybaveny novým předním krytem Ceramic Shield, který zvyšuje jejich odolnost, přičemž Apple oproti předchozím generacím iPhonu 4x vylepšil odolnost proti pádu. Apple říká, že zařízení mají tvrdší sklo než jakýkoli jiný smartphone.

Na zadní straně modelů iPhone 12 je nový systém MagSafe založený na magnetu, který umožňuje přesné bezdrátové nabíjení a snadno připojitelné příslušenství od společnosti Apple, jako je kožená peněženka na kartu Apple Card, kterou si můžete objednat od pátku.

Předobjednávky na iPhone 12 a iPhone 12 Pro začínají v pátek 16. října, dodávky pak v pátek 23. října. Menší 5,4palcový iPhone 12 mini a větší 6,7palcový iPhone 12 Pro Max budou spuštěny později, předobjednávky začínají v pátek 6. listopadu a první telefony se k uživatelům dostanou v pátek 13. listopadu.

Zdroj: Macrumors.com