iPhone 12 Ceramic Shield je tvrdý a lépe odolá poškrábání než iPhone 11

iPhone 12 Ceramic Shield je nová krycí vrstva nad displejem Apple telefonů, která má být pevnější než u předchozích modelů. Jak je tomu doopravdy?

Nové modely Apple iPhone 12 jsou chráněny krycím sklem Ceramic Shield, které obsahuje nanokeramické krystaly, aby se zlepšila jeho odolnost. Podle Applu nabízí Keramický štít čtyřikrát lepší ochranu proti pádu než sklo použité pro modely iPhone 11.

iPhone 12 Ceramic Shield skutečně pomáhá

Kanál YouTube MobileReviewsEh provedl několik testů na zařízení ‌iPhone 12 pomocí měřiče síly k porovnání jeho výkonu s ‌iPhonem 11‌. S měřičem síly, který měří v newtonech, dokázal iPhone 11 vydržet 352 newtonů síly, zatímco iPhone 12‌ vydržel 442 newtonů síly. Ceramic Shield iPhonu 12‌ výrazně překonal krycí sklo iPhonu 11‌. Při samostatném testu poškrábání dokázal ‌iPhone 12‌ odolat poškrábání od klíčů, mincí, kamenů a řezačky krabic, aniž by na displeji byly škrábance.

Při Mohsově zkoušce tvrdosti dokázaly body 6 a 7 zanechat na ‌iPhone 11‌ škrábance, zatímco ‌iPhone 12‌ se postavil na 6 bodů a se 7 body viděl slabé škrábance. Osmý bod zanechal na obou výrazné škrábance. Pro srovnání, 8. bod je také schopen poškrábat safírové čočky iPhone. Okraje nebyly nijak zvlášť odolné a zadní sklo iPhonu 12 se dalo poškrábat stejně snadno jako zadní sklo iPhonu 11. 

Reálné použití ukáže víc

Nyní, když jsou modely ‌iPhone 12‌ a 12 Pro v prodeji, měli bychom se v příštích dnech dočkat dalších testů pádu a odolnosti, které nám poskytnou lepší představu o tom, jak je Ceramic Shield srovnáván se skly dřívějších telefonů iPhone.

Mějte na paměti, že tyto druhy silových testů a testů pádu nenabídnou vždy stejné výsledky a mohou se lišit podle toho, kde je aplikován siloměr nebo úhel, na který ‌iPhone‌ spadne, takže je vždy nejlepší použít opatrnost u zařízení vyrobených ze skla, keramického štítu nebo bez keramického štítu.

Zdroj: Macrumors.com