Apple Watch Serie 6 jsou hodinky nové generace s funkcí monitoringu okysličení krve

Apple Watch Serie 6 jsou další generací Apple hodinek. Opět se posunuly o trochu dále a nově nabízí monitoring okysličení krve nebo čip U1 společně s výkonnějším procesorem.

Apple každoročně představuje nové modely svých Apple Watch. Tentokrát uvedl rovnou dvojici. Apple Watch Series 6 a Apple Watch SE. První jsou nástupcem starších Apple Watch Series 5 a druhé zase nabízejí zajímavý kompromis s nižší cenovkou. Jaké novinky má nejvyšší verze?

Apple Watch Serie 6 s pár změnami

Design hodinek zůstává stejný už od Apple Watch Series 4. Nemá asi smysl jej moc měnit a těžko si představit, jak by ho vlastně Apple mohl ještě vylepšit. Navíc se každý rok dočkáme nových řemínků, takže změna designu je zajištěna bez nutnosti měnit celé hodinky. Také zůstává stejná jejich velikost - Apple Watch 40mm a Apple Watch 44mm.

Hodinky ale dostaly zcela nový senzor. Měření kyslíku v krvi pomocí Apple Watch Series 6‌ se provádí pomocí nové aplikace Saturace kyslíkem. Využívá řadu červených a zelených LED diod a infračerveného světla k měření množství světla odraženého pokožkou. Pokročilé algoritmy používají tato data k výpočtu barvy krve k odvození hladiny kyslíku v krvi. Jasně červená krev má více kyslíku, zatímco tmavě červená krev má méně.

U1 se moc nezmiňuje

Naopak vybavení čipem U1 se moc často nezmiňuje a je to škoda. Apple Watch Series 6 jsou totiž první generací Apple hodinek, která je vybavena tímto čipem. A zatím jsou také jediné, protože Apple Watch SE jej neobsahují. Čip dokáže zlepšit bezdrátové přenosy mezi hodinkami a telefonem, takže přenos dat je rychlejší a stabilnější. Do budoucna tak představuje zajímavou možnost, jak by mohly mezi sebou Apple produkty spolupracovat.

Další funkce zůstaly stejné, takže OLED displej má stejný maximální jas i kvalitu zobrazení. Vnitřní paměť je 32 GB. Hodinky mají GPS a vlastně vše, co už měly Apple Watch Series 5.