iOS 15 funkce sledování potravin ohlídá, co jíte a jaký to má dopad na vaše zdraví

iOS 15 funkce sledování stravy má zajistit ideální přísun potravin a tekutin během dne. Automaticky ohlídá vše, co jíte a pijete a poskytne cenné údaje v aplikaci Zdraví.

Od odhalení iOS 15 nám zbývá jen pár týdnů a o tom, co od nové aktualizace očekávat, jsme slyšeli překvapivě málo. Když se blíží nové verze iOS, někdy dochází k velkým únikům softwaru, ale letos se to nestalo.

iOS 15 funkce v mlze

Neověřený zdroj, který tento týden mluvil s redaktorem Connorem Jewissem, odhalil některé možné nové funkce, které bychom mohli od ‌iOS 15‌ očekávat. Nejsou k dispozici žádné snímky obrazovky, ale Jewiss říká, že „viděl“ ‌iOS 15‌.

Jewiss naznačuje, že Apple plánuje přidat novou funkci sledování potravin do aplikace Zdraví, ale není jasné, jak rozsáhlá by tato funkce mohla být. Mohlo by to potenciálně umožnit uživatelům zaznamenávat potraviny, které konzumují, což poskytuje nutriční podrobnosti a funkce sledování kalorií. Není známo, zda uživatelé budou muset ručně zadat všechny informace, nebo jestli Apple pracuje na nějaké databázi potravin.

Zdroj uvedl, že jsme také mohli vidět změny uživatelského rozhraní, které byly zaznamenány na screenshotech funkcí přístupnosti, o nichž se předpokládá, že přicházejí v iOS 15. Odhalují vložené buňky a sloučené navigační lišty, jak nejprve zdůraznil 9to5Mac.

Mohou také nastat některé drobné vylepšení tmavého režimu u různých barevných možností, jako jsou bubliny iMessage, a změny ve způsobu seskupování oznámení na uzamčené obrazovce. Jewiss také poukázal na nespecifikovaná vylepšení aplikace Zprávy, přičemž o těchto funkcích bylo poskytnuto málo dalších informací, což Bloomberg již zdůraznil ve zprávě ‌iOS 15‌.

Nové možnosti funkce Nerušit

Bloomberg v dubnu rovněž uvedl, že budou k dispozici aktualizace oznámení, které uživatelům umožní nastavit předvolby oznámení na základě aktuálního stavu, což podle Jewisse může potvrdit. Jak uvádí Bloomberg, uživatelé například budou moci vyladit způsob doručování oznámení, když jsou vzhůru, pracují, spí a podobně.

V samostatné zprávě Oliver Haslam z iMore potvrdil zprávu Jewisse a říká, že obdržel podobné informace, i když varuje, že se jedná o „nový zdroj“, takže některé z navrhovaných věcí se nemusí projevit. Není jasné, zda tyto informace pocházejí z jediného zdroje, který hovořil s Jewissem i Haslamem, nebo ze dvou samostatných zdrojů.

Jak se blíží konference WWDC, můžeme vidět další podrobnosti o úniku ‌iOS 15. Ještě ale budeme muset počkat do 7. června, kdy se vše dozvíme oficiálně od Applu. 

Zdroj: Macrumors.com