Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

iOS 15.4 je venku ve veřejné betaverzi. Vyzkoušejte si Face ID s rouškou

iOS 15.4 je k dispozici jako beta verze a společně s iPadOS 15.4 nabízí nové funkce. Hlavně Univerzální ovládání a Face ID s podporou nošení roušky.

Apple uvolnil první veřejné betaverze iOS 15.4 a iPadOS 15.4 s Univerzálním ovládáním, Face ID s podporou masky a dalšími funkcemi.

iOS 15.4 jako veřejná beta

Společnost Apple nasadila první beta verze připravovaných aktualizací iOS 15.4 a iPadOS 15.4 pro veřejné beta testery, přičemž software přichází pouhý den po spuštění vývojářských beta verzí.

Systémy iOS a iPadOS 15.4 lze stáhnout vzduchem po instalaci příslušného profilu z webových stránek společnosti Apple pro veřejné beta testování do iPhonu nebo iPadu.

Spousta novinek

Systémy iOS 15.4 a iPadOS 15.4 představují významné aktualizace. iOS 15.4 přináší novou funkci pro odemykání iPhonu pomocí Face ID i v masce a iPadOS 15.4 zavádí univerzální ovládání. Ve spojení s Macem s macOS Monterey 12.3 umožňuje Universal Control ovládat více Maců a iPadů jediným kurzorem a klávesnicí a jeho používání je velmi jednoduché a intuitivní. Universal Control vyžaduje macOS Monterey 12.3, který zatím není k dispozici pro veřejné beta testery.

Beta verze přináší také nové znaky Emoji 14, widget Apple Card, možnost ovládacího centra s jasem klávesnice na iPadu, podporu nastavení vlastní e-mailové domény v zařízení, snadnější přístup ke službě SharePlay a spoustu dalšího.

Zdroj: Macrumors.com