iOS 14 Safari povýší na další úroveň, má hlasové vyhledávání nebo vylepšené panely

iOS 14 Safari zase posunuje dál a v ostré verzi systému dostane hlasové vyhledávání, integruje překladač, vylepší panely nebo nabídne nové funkce Klíčenky.

Reportér serveru Bloomberg Mark Gurman uvedl nové funkce ve vývoji iOS 14 v tweetu, přičemž jasně ukázal, že neexistuje záruka, že budou odhaleny na WWDC tento týdne.

iOS 14 Safari přinese nové funkce

Pověsti o nových funkcích v Safari na se šíří od té doby, co začátkem tohoto roku začala obíhat uniklá verze systému iOS 14. Mezi těmito pověstmi se uvádí, že Apple přidá varování v rámci iCloud Klíčenky při každém opětovném použití hesla, jakož i schopnost generovat dvoufaktorové autentizační kódy.

Vestavěná funkce překladu jazyků by uživatelům umožnila překládat webové stránky bez použití aplikace nebo služby třetích stran. Očekává se, že možnost překladu bude k dispozici pro každý navštívený web, ale bude možné zapnout i funkci automatického překladu, podobně jako automatický překlad prohlížeče Chrome.

Apple také pracuje na tom, aby Safari v iPadOS 14 přineslo plnou podporu Apple Pencil. Konkrétně, Apple může plánovat přidat plnou podporu pro vstup Apple Pencil na webových stránkách, což by umožnilo jeho použití pro kreslení a označování. Tato funkce by byla omezena na ‌iPadOS‌ 14, protože Apple Pencil na iPhone nefunguje.

Je důležité si uvědomit, že uniklá verze ‌‌iOS 14‌‌, která se objevila na internetu, je ranou verzí softwaru. Plány rozvoje společnosti Apple se od té doby mohly změnit, ale doufejme, že se dozvíme na WWDC, kterou zahájí tradiční Keynote.

Zdroj: Macrumors.com