Držák do auta s bezdrátovým nabíjením je praktický, pozor ale na přehřívání

Hledáte-li držák do auta s bezdrátovým nabíjením, měli byste vědět, že je sice praktický, může ale způsobit i nadměrné zahřívání vašeho telefonu. Proč?

Mít při řízení dopravního prostředku mobilní telefon neustále na očích může být v mnohých situacích nebezpečné. Při řízení se tak vždy plně soustřeďte jen na to. Pokud však jedete do neznámých končin, potřebujete využít služeb navigace. V takovém případě může být telefon skutečně nápomocen. Kam ale s ním? Samozřejmě že do ideálního držáku.

Držák do auta je běžným příslušenstvím a na trhu najdete nepřeberné množství jeho variant od různých značek. Držák do auta s bezdrátovým nabíjením už ale budete hledat o poznání hůře. Samotné bezdrátové nabíjení je totiž pořád doménou střední a vyšší třídy mobilních telefonů. A i když se jej výrobci snaží implementovat do svých modelů stále častěji, ještě není tak rozšířené, jak bychom si možná přáli.

 

Praktické řešení s omezením

Jedná se přitom o maximálně praktické řešení. Do telefonu totiž nemusíte připojovat žádné kabely. Ty máte ze zásuvky v autě vyvedeny přímo do držáku, který vašemu mobilnímu telefonu předává šťávu bezdrátově. Manipulace s vkládáním a vyndáváním telefonu je tak o to snazší. Celé řešení má ale pořád jeden značný nedostatek a tím je vyšší zahřívání vašeho zařízení. 

Nejhorší varianta je, pokud se v letním období vydáváte na dlouhou cestu do neznáma a váš telefon při tom chráníte krytem. Při zapnuté navigaci se ten zahřívá sám od sebe, působí na něho teplo ve voze a zahřívá se i bezdrátovým nabíjením. Pokud jej k tomu máte ještě v krytu nebo pouzdru, nedivte se, že se vám v takovém případě může přehřát a sám se vypne, aby se zchladil. Obecně veškeré bezdrátové nabíječky totiž trpí ztrátami při přenosu dodávané energie.

 

Držák do auta s bezdrátovým nabíjením a jeho varianty

Bezdrátová rychlá nabíječka a držák do auta pro iPhone DEVIA za 699 Kč slouží jako multifunkční produkt. iPhone si s ním nabijete, ale samozřejmě i zároveň uchytíte v autě. Pokud nepotřebujete, nemusíte zapojovat kabel pro nabití telefonu. Navíc se výrobce chlubí minimální měrou zahřívání.

Bezdrátová nabíječka a držák do auta DuxDucis C2 poslouží jako výkonná nabíjecí plocha pro iPhone i pevný držák do ventilační mřížky automobilu. V balení najdete napájecí adaptér do auta s podporou rychlého nabíjení Quick Charge 3.0. Řešení má na sobě rovnou 2 USB výstupy, takže můžete nabíjet jeden telefon bezdrátově v držáku a druhý skrze připojený kabel. Cena je 999 Kč.

999 Kč stojí i magnetický držák Baseus Big Ears, který vyniká minimalistickým provedením, výkonným bezdrátovým nabíjením a kvalitním hi-tech zpracováním. Držák díky speciálnímu materiálu jednoduše přilepíte na palubovou desku a to bez zanechání stop po lepidle. Můžete jej ale zasunout i do ventilačního otvoru vašeho auta.