Disney+ v ČR už 14. června. Později by měl přijít i levnější tarif

Disney+ v ČR se objeví už příští měsíc a už teď se můžete podívat co nabídne. Známe cenu, zařízení, na kterých bude k dispozici i budoucí podmínky.

V zahraničí už služba nějakou dobu funguje a v USA si ji mohou užívat už více jak 2 roky. K nám přichází až nyní a všichni předplatitelé se mohou těšit na filmy a seriály z produkce Disney, Pixar, Marvel, Star Wars nebo National Geographic. Služba má velmi dobré parametry při srovnání s konkurencí a cena bude pro všechny, kteří stihnou registraci v prvních dnech od spuštění, velmi výhodná.

Disney+ v ČR i s lokalizací

Zatím se zdá, že většina pořadů bude lokalizovaná do češtiny a minimálně české titulky půjdou snad u veškerého obsahu nastavit. Dětské pořady mají být s dabingem. Na oficiálních stránkách služby od Disney se dozvídáme, že hned po spuštění nás čeká zajímavý obsah:

  • Nejnovější hrané a animované Disney hity jako Cruella a Encanto
  • Příběhy, které zahřejí u srdce, pro diváky každého věku od špičkových tvůrců z Pixaru, jako jsou například Luca a Proměna
  • Stále se rozrůstající Marvel vesmír s exkluzivními původními seriály od Marvel Studios jako Moon Knight, WandaVision a Loki
  • Epické seriály filmové kvality z předaleké galaxie, včetně sérií Obi-Wan Kenobi a Mandalorian
  • Dokumentární pořady z dílny National Geographic, které vám ukáží krásu naší planety
  • Produkce Star nabídne všemi sledované a diskutované seriály, například poslední sérii celosvětového fenoménu Živí mrtví

Kromě toho jsou velmi dobré i parametry celé služby a nabídne i při srovnání s konkurencí v podobě Netflixu nebo HBO Max něco navíc.

  • Exkluzivní původní tvorbu, kterou nenajdete nikde jinde, filmové hity, dlouhé seriály, krátké filmy, inspirující dokumenty
  • Neomezené stahování až na 10 zařízeních a 7 různých profilů
  • Na kompatibilních zařízeních rozlišení až 4K UHD a podpora Dolby Vision a Dolby Atmos, bez dalších poplatků
  • Robustní systém rodičovské kontroly včetně vyhrazených dětských profilů
  • Sledování až na 4 obrazovkách současně
  • Možnost přes Groupwatch pořádat virtuální promítání až se šesti blízkými přáteli

Určitě také potěší, že sledovat budete moct na široké škále zařízení. Mezi ty se řadí mobilní zařízení, internetové prohlížeče, herní konzole, chytré televize nebo set-top boxy.

Disney+ zařízení

Disney+ cena se slevou

Disney si přichystalo pro sledující zaváděcí nabídku a hned po spuštění si mohou během pár dní přijít na pěknou slevu. V případě, že si předplatíte na celý rok dopředu, dostanete službu za cenu 8 měsíců. Ušetříte tak 33 %. Cena je tak 1590 Kč, což měsíčně vyjde na 132 Kč, místo 199 Kč. Registrovat se můžete zde a Disney vám hned 14. června pošle odkaz na předplatné.

V USA už jsou dál a chystá se levnější tarif

Společnost Disney ještě letos spustí levnější, reklamami podporovanou verzi své streamovací služby. Zprávy z tohoto týdne odhalily, jak společnost plánuje v levnějším tarifu spouštět méně reklam než někteří konkurenční služby.

Podle Variety a The Wall Street Journal hodlá Disney u filmů a pořadů, které trvají hodinu nebo méně, spouštět reklamy po dobu čtyř minut. To je stejně jako u HBO Max, méně než u NBC Peacock, kde běží maximálně pět minut reklam každou hodinu, a méně než u Disneyho vlastního Hulu, kde běží devět až 12 minut na každou hodinu obsahu. Pro srovnání, podle údajů společnosti Kantar jsou diváci tradiční televize obvykle vystaveni 18 až 23 minutám reklam za hodinu.

Společnost Disney pro TechCrunch rovněž potvrdila, že předškolní pořady nebudou obsahovat vůbec žádné reklamy. Jinými slovy, předškolní děti, které používají svůj vlastní profil ke sledování Disney+ v levnějším tarifu, neuvidí žádné reklamy.

Společnost Disney zatím nezveřejnila cenu tarifu s podporou reklam, který by měl v USA debutovat koncem roku 2022, ale vedení společnosti Disney během nedávného hovoru k výsledkům hospodaření naznačilo, že po spuštění levnějšího tarifu pravděpodobně dojde ke zvýšení ceny stávajícího tarifu bez reklam, který v současné době činí 7,99 USD měsíčně.

Netflix také s reklamou

Netflix plánuje zavést novou úroveň podporovanou reklamami v posledních třech měsících roku, přičemž cílem plánu je přilákat nové předplatitele, pro které je současná cena nedostupná. Společnost Netflix se dlouho bránila zavedení předplatného podporovaného reklamou a v minulosti několikrát prohlásila, že streamovací služba nikdy nebude zobrazovat reklamy, ale ubývá jí předplatitelů.

Společnost Disney v červnu 2021 také uvedla, že v dohledné době neplánuje zavést levnější úroveň podporovanou reklamou, protože je spokojena se svým modelem placených předplatitelů, ale pak v březnu změnila názor.

Ostatní podobné společnosti, jako jsou Discovery, NBCUniversal, WarnerMedia a Paramount, zavedly předplatitelské úrovně podporované reklamou, aby mohly nabízet obsah za více cenových podmínek. Až Disney+ spustí svou úroveň podporovanou reklamou, stane se Apple TV+ jednou z mála služeb, která nenabízí levnější možnost streamování.

V tuto chvíli je cena Apple TV+ konkurenceschopná i se službami založenými na reklamě, a to 139 Kč měsíčně, ale Apple nedisponuje tak bohatým obsahem, jaký jsou schopny nabídnout ostatní streamovací služby.