Chytrá lampička poskytne dostatek světla a lze ovládat hlasem i telefonem

Chytrá lampička je šikovné zařízení, které využijete v ložnici při usínání i při práci. Navíc jde chytře naprogramovat, ovládat telefonem nebo ji dávejte povely hlasem.

Lampička Meross Smart Wi-Fi je elegantní chytré zařízení, kterému nastavíte jas, barvu nebo i rozvrh, kdy se má rozsvítit nebo zhasnout. Můžete ji tedy využít k usínání při nižším jasu a teplém světle nebo i na práci. To je dobré si zase nastavit studenější barevnou teplotu a jas zvýšit. Aplikace v telefonu pak lampičku plně ovládá a nastavení zabere jen chvilku.

Chytrá lampička je jenom začátek

Na trhu je dnes velké množství chytrých zařízení. Spousta společností se snaží nabídnout to své a spousta z nich zařazuje svoje produkty do nějakého systému. V případě Applu je nejznámější Homekit. V češtině je platforma překládaná jako Domácnost a stejně se jmenuje i aplikace, kterou máte na svých iPhonech, iPadech nebo počítačích Mac.

Je sice hezké, že můžete ovládat chytré žárovky telefonem, regulovat teplotu v jednotlivých místnostech nebo díky chytré zásuvce zapínat kávovar. Všechna tato příslušenství ale potřebují hlavně provázat a dostat nějaký řád. V konečném důsledku je totiž jedno, zda zapnu žárovku telefonem nebo k tomu použiji klasický vypínač na zdi.

Pravou výhodou chytré domácnosti je ale automatizace a určení rozvrhu. Automatizací je myšlena spolupráce těchto chytrých zařízení. Například to může být spolupráce optického čidla s žárovkou. Takto snad lze dosáhnout automatického rozsvícení v místnosti, když je zaznamenán pohyb. Pohybové čidlo lze nasměrovat do určité výšky a zamezit rozsvícení v případě přeběhnutí domácího mazlíčka.

Podobným způsobem je možno řešit rozsvícení v místnosti po příchodu domů. Chytrý senzor na okno a dveře má v nabídce už několik společností a cena je přiměřená.