Bluetooth headset tvoří sluchátka s mikrofonem. Jaký vybrat a na co si dát pozor?

Bluetooth headset je spojení, které se používá v případě sluchátek s mikrofonem. V tomto případě jde navíc o bezdrátová sluchátka. Na výběr je jich spousta.

Je dobré vědět, že většina bezdrátových sluchátek, která se nyní prodává, už má integrovaný mikrofon. Nemusíte si tak sluchátka sundavat, pokud vám někdo volá. Hovor uskutečníte pohodlněji a budete mít volné obě ruce. Také například pro online hráče najde skvělé uplatnění.

Bluetooth headset jako velká sluchátka

Většinou je představa hedsetu taková, že se jedná o velká náhlavní sluchátka. Ta jsou spojená hlavovým mostem a dáváte si je na vrch hlavy. Poskytnou lepší utěsnění okolního hluku a plnější zvuk. Cena se pohybuje od pár set korun až po desetitisíce. Pokud ale nejste vyloženě audiofil nebo nemusíte mít sluchátka ze zlata, případně dalších drahých materiálů, investice to nebude vysoká.

Bezdrátová náhlavní sluchátka od společnosti CellularLine jsou pěkná, barevná sluchátka s mikrofonem přes hlavu. Poskytnou pohodlné nošení i na dlouhé hodiny a mají integrovaný mikrofon. Propojíte je s přehrávačem pomocí Bluetooth a klidně na vzdálenost až 10 metrů. Přehrávat hudbu vydrží i 6 hodin a nabijete je zase na plno za 2 hodiny.

Malá bezdrátový sluchátka s mikrofonem

Jako headset se ale dají označit i malá bezdrátová sluchátka. Základní charakteristiku splňují - slouží k poslechu hudby i na příjem hovorů, kdy můžete do nich mluvit. CellularLine vyrábí i taková. TWS Flag jsou dva malé špunty, které schováte do nabíjecí krabičky. Každé sluchátko má v sobě také mikrofon a lze je tak využít společně i jednotlivě.

Celková doba poslechu na jedno nabití je neskutečných 25 hodin. Krabička totiž disponuje velkou baterií. Poslech se sluchátky na jedno nabití jsou pak 4 hodiny. Ale nabijete je už za 60 minut. Cena se pohybuje kolem 1500 Kč, což je rozhodně velmi příjemné.