Bezdrátová sluchátka k PC můžete využít i pro poslech z telefonu

Bezdrátová sluchátka k PC jsou stále málo využívaným řešením. Přitom kdo se v dnešní době chce obklopovat zbytečnými kabely?

Bluetooth sluchátka připojíte ke každému zařízení, které tuto technologii podporuje. Dnes už jsou to v podstatě všechny přenosné počítače, tablety, ale i velké počítače ve skříních, které slouží jako pracovní stanice. 

 

Bezdrátová sluchátka k PC poslouží i jinak

Pryč je doba, kdy bezdrátová sluchátka představovala produkt, na který se dívali lidé přes prsty. Ano, neoplývala velkou kvalitou zvuku, připojení bylo mnohdy dost krkolomné a mohla se častěji kazit. Dnes se jedná o naopak velmi vyhledávaný prodejní artikl, který už dávno zašlapal do země svého staršího bratra v podobě sluchátek s kabelem.

Není se čeho bát. Zvuk je velmi kvalitní, propojení s moderními produkty rychlé a určitě se nerozbíjejí častěji než ta drátová. Jedinou menší nevýhodou tak může být nutnost nabíjení. Mají v sobě integrovanou baterii, takže se pravidelně musí pomocí kabelu dobít.

Jak je propojit s počítačem?

Propojení s počítačem probíhá velmi podobně jako u telefonu. Sluchátka zapnete a v systému vyhledáte. Na Macu budou vidět v horním řádku nabídek a podle názvu je lehce a rychle vyhledáte a připojíte.

Některá sluchátka ukazují i stav baterie a to přímo v řádku se svým názvem. Máte tak lepší přehled o tom, kdy budou potřebovat zase dobít.