Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Apple Watch Series 7 tlakoměr nenabídnou. Dočkáme se ho až později

Apple Watch Series 7 tlakoměr nedostanou. Tvrdí to respektovaný novinář Mark Gurman. Senzor by se měl objevit až v některé z dalších generací hodinek.

V úterý server Nikkei Asia zveřejnil zprávu, v níž prohlašuje, že nadcházející Apple Watch Series 7 budou obsahovat funkci měření krevního tlaku. Je to také jeden z důvodů, proč výroba zařízení nejde podle plánu. Výroba se má přizpůsobovat složitějšímu designu.

Apple Watch Series 7 tlakoměr jako velká novinka

Později téhož dne server Bloomberg citoval své vlastní zdroje potvrzující původní tvrzení, že nový model přinesl problémy s výrobou. Ty by mohly vést k omezení dodávek nebo zpoždění. Následná zpráva Marka Gurmana nijak nezmínila toto tvrzení, že snímač krevního tlaku je jednou z příčin výrobních zádrhelů.

Pokud však došlo k jakýmkoli pochybnostem, Gurman nyní vše objasňuje. Přímo řekl, že není šance, že Apple Watch Series 7‌ budou mít snímač krevního tlaku.

To neznamená, že další budoucí model Apple Watch nebude mít tento senzor. Začátkem roku byl Apple odhalen jako největší zákazník britského elektronického startupu Rockley Photonics. Ten vyvíjí neinvazivní optické senzory pro detekci více krevních zdravotních metrik, včetně krevního tlaku, glykémie a hladiny alkoholu v krvi.

Odhalení Applu jako největšího klienta přišlo, když se společnost připravovala na zveřejnění v New Yorku. Vzhledem k růstu společnosti Rockley Photonics a rozsahu partnerství s Applem se zdá být prakticky nevyhnutelné, že technologie senzoru zdraví společnosti přijde na Apple Watch v určité fázi. Letos to ale nebude.

Říká se, že Apple plánuje v polovině tohoto měsíce plně digitální akci, kde se očekává, že představí iPhone 13 a Apple Watch Series 7. Hodinky mají mít nový plochý design, větší velikost těla, rychlejší procesor a vylepšení baterie.

Zdroj: Macrumors