Apple Watch Series 7 koncept ukazuje možnou podobu nových hodinek

Apple Watch Series 7 koncept ukazuje, jak by mohly vypadat nové hodinky kalifornského výrobce. Plošší design po vzoru iPhonu 12 by jim rozhodně slušel.

Nadcházející Apple Watch Series 7 budou mít plochý design podobný iPhonu 12 a iPhone 12 Pro a přidání nové možnosti zelené barvy pouzdra, podle Apple leakera Jona Prossera.

Apple Watch Series 7 koncept s plochým designem

Ve videu Prosser vysvětluje, že Apple se chystá v průběhu letošního roku přepracovat Apple Watch, které mají stejný design od svého uvedení na trh. Jednou z nejpozoruhodnějších nových změn budou podle Prossera ploché hrany. Současné hodinky mají zakřivené hrany, podobně jako iPhony předchozí generace. U iPhonu 12 se však Apple vrátil k plochým hranám a očekává se, že tak učiní i pro nadcházející redesign MacBooku Pro.

Kromě plochých okrajů budou hodinky nabízené v nové zelené barvě. Prosser říká, že Apple testuje experimentální barvy a že možnost zelené není zcela vytesaná do kamene. Prosser říká, že Apple by mohl nabídnout Apple Watch Series 7 v různých dalších barvách.

Zelené Apple Watch

Stejně jako to udělal u AirTags a AirPods Max, Prosser nabízí koncept pro nadcházející hodinky, které podle něj vycházejí ze skutečných obrázků a souborů CAD, které viděl ze zdroje. Prosser říká, že velikost obrazovky a displej zůstanou stejné, ale konstatuje, že slyšel, že Apple testoval prototypy Apple Watch s menšími rámečky a větším displejem.

Prosser dodává, že viděl pouze design nadcházejících hodinek, nikoli specifikace, které by zahrnovaly, zda budou hodinky obsahovat nové senzory a zdravotní vlastnosti.

Říká se, že Apple pracuje na monitorování glykémie a krevního tlaku pro budoucí hodinky. U řady 6 představila společnost sledování krevního kyslíku a dříve přidala funkce EKG u hodinek Apple Watch Series 4. Apple bude pravděpodobně nadále tlačit na zdravotní funkce hodinek, ale co přesně bude mít u řady 7 zůstává neznámé.

Za zmínku stojí také to, že Prosser tvrdí, že jeho zdroj nemůže s jistotou říci, že tento konkrétní design Apple Watch je Series 7 a že by to mohla být i Apple Watch Series 8, určená pro rok 2022. Analytik společnosti Apple, Ming-Chi Kuo, však již dříve uvedl, že Apple Watch v roce 2021 se dočkají redesignu, což přimělo Prossera označit tento vzhled za nadcházející Apple Watch.

Zdroj: Macrumors.com