Apple Watch jako teploměr? Už možná letos

Apple Watch jako teploměr půjde používat velmi brzy. Alespoň se o tom šušká a už letos by měly hodinky dostat senzor pro měření teploty těla.

Podle spolehlivého Marka Gurmana z agentury Bloomberg budou chystané chytré hodinky Apple Watch Series 8 schopny díky novému vestavěnému senzoru sdělit uživateli jeho tělesnou teplotu.

Apple Watch s teploměrem

Gurman v nejnovějším vydání svého zpravodaje Power On píše, že hodinky Apple Watch Series 8 budou vybaveny novým snímačem tělesné teploty. Samozřejmě za předpokladu, že snímač projde interním testováním Applu.

Apple Watch senzory

Gurman nicméně poznamenává, že podle jeho názoru je snímač na spadnutí jak pro standardní Series 8, tak pro nový odolný model. Ten má být určený pro sportovce. Na rozdíl od tradičního specializovaného teploměru nebudou hodinky Apple Watch poskytovat uživatelům přímý údaj o jejich aktuální tělesné teplotě Budou ale uživatele přímo upozorňovat, pokud se budou domnívat, že má horečku.

V lednu Gurman uvedl, že interní rozhovory o snímači tělesné teploty pro Apple Watch Series 8 se zpomalily. Od té doby se nadšení pro tuto funkci v rámci Applu zjevně zvýšilo, což pomůže posunout vývoj kupředu. Apple často přidává do svých hodinek nové senzory a zdravotní funkce, přičemž posledním přírůstkem byl senzor kyslíku v krvi v hodinkách Apple Watch Series 6.

Kromě nového snímače tělesné teploty se očekává, že Apple Watch Series 8 si zachovají stejný design jako Apple Watch Series 7, včetně stejného procesoru jako Series 6 a 7. Gurman dnes poznamenal, že Apple Watch Series 8 by mohly obsahovat aktualizované displeje u modelů vyšší třídy.

Apple Watch Pro

Podle Gurmana se hodinky Apple Watch Pro budou vizuálně odlišovat od hodinek Apple Watch Series 8 novým designem. Apple Watch Pro nebudou mít ploché okraje, o kterých se kdysi hovořilo u Apple Watch Series 7, ale na obzoru jsou zřejmě nějaké designové změny.

Agentura Bloomberg uvádí, že hodinky Apple Watch Pro budou evolucí současného obdélníkového tvaru. Není hned jasné, co to znamená z hlediska designu, kromě toho, že Apple Watch Pro nebudou zaoblené chytré hodinky.

Apple Watch Pro

Jednou z klíčových změn hodinek Apple Watch Pro budou materiály, ze kterých budou vyrobeny. V současné době jsou k dispozici z hliníku, nerezové oceli a titanu. Hodinky Apple Watch Pro budou údajně obsahovat odolnější směs titanu v rámci snahy společnosti o co největší odolnost.

Apple Watch Pro budou také větší než současné modely Apple Watch. Apple Watch Series 7 jsou k dispozici ve velikostech 41 mm a 45 mm. Tyto velikosti se vztahují k fyzické velikosti pouzdra hodinek Apple Watch, nikoli k velikosti obrazovky. Podle agentury Bloomberg bude pouzdro Apple Watch Pro větší než 45 mm.

Kromě většího pouzdra dostanou Apple Watch Pro také větší displej. Podle agentury Bloomberg bude obrazovka asi o 7 % větší než u současných hodinek Apple Watch Series 7 a bude mít rozlišení přibližně 410 × 502 pixelů. Pro kontext: Apple Watch 45mm mají rozlišení 396 × 484 pixelů.

Kromě nového senzoru teploty se nedá očekávat, že by Apple Watch Pro přijaly ještě další senzory. Sledování krevního tlaku by mělo přijít až v roce 2025 a sledování hladiny glukózy v krvi až někdy ke konci desetiletí.