Apple Pencil 3 už se chystá. Čím bude vynikat a jaká vylepšení čekat

Apple Pencil 3 je v procesu výroby. Zanedlouho by se 3. generace chytré Apple tužky měla objevit. Kdy přesně to bude, se zatím neví. Uniklé obrázky prozrazují více.

Společnost Apple se chystá vydat Apple Pencil třetí generace, podle průzkumu čínské platformy sociálních sítí Weibo, který naznačuje, že by se mohl představit vedle nových iPadů na nadcházející dubnové akci Apple „Spring Loaded“.

Apple Pencil 3 na obrázcích

Toto tvrzení pochází z účtu Weibo „Uncle Pan Pan“, který nemá mnoho zkušeností se sdílením přesných informací o Apple, ačkoli to bylo první, které sdílelo obrázky, které údajně předvádějí nové barvy pro kolekci pouzder iPhone 12 na jaře 2021.

Zatímco poslední tvrzení by mělo být bráno s rezervou, vrací se zpět k obrazu sdílenému minulý měsíc osvědčeným únikem, který údajně ukazuje „Apple Pencil“ třetí generace.

Kromě lesklého vzhledu vypadá vstupní zařízení zobrazené na obrázku velmi podobně jako současný ‌‌Apple Pencil‌‌ druhé generace, který byl představen s iPadem 2018. Zařízení druhé generace je kratší než původní verze a nabíjí se indukčně.

Vyobrazená Apple tužka také vypadá, že má podstatně větší součást špičky než ve stávajících verzích, s mnohem delší částí, která se šroubuje do samotného doplňku. To možná naznačuje novou technologii, která podporuje další funkce nebo poskytuje větší přesnost kreslení.

Všechny generace k dostání

Apple stále prodává ‌Apple Pencil‌ první generace, hlavně proto, aby oslovil vlastníky iPadů a iPadů mini osmé generace, protože druhá generace funguje pouze s ‌iPadem Pro‌ a iPadem Air. ‌Apple Pencil‌ 3 by teoreticky mohl přinést nové funkce exkluzivní pro další high-end Apple iPad Pro‌.

Očekává se, že Apple využije svou událost 20. dubna k odhalení nového 11palcového a 12,9palcového ‌iPadu Pro‌, kde bude model vyšší třídy vybaven zcela novým mini-LED displejem. Dobře propojený novinář Bloomberg Mark Gurman věří, že tyto nové iPady budou „iterativní aktualizací“ řady iPad‌.

V dnešním příspěvku Weibo „Uncle Pan Pan“ také sdílel obrázek údajně zobrazující AirPods 3, ačkoli se neočekává, že Apple zahájí třetí iteraci ‌AirPods‌ až do třetího čtvrtletí letošního roku, což by je vyloučilo z dubnové Apple akce.

Zdroj: Macrumors.com