Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Apple nabíječka je zbytečně drahá, vyberte si alternativu

Pokud se vám rozbije Apple nabíječka, můžete váš iPhone nabíjet z počítače. Je to ale nepraktické a zdlouhavé. Pořiďte si raději novou. Zde je nabídka.

Při uvedení prvního iPhonu do prodeje přišel Apple s rozdělenou jeho nabíječkou, kdy se ta skládala z adaptéru a kabelu. Výhoda tohoto řešení je zřejmá – tedy alespoň pro výrobce. Nemusel již do balení dávat dva kabely, ale stačil mu jeden a to takový, který jste mohli použít jak k nabíjení, tak synchronizaci zařízení.

Zavedl tím prakticky nový trend, protože toto mnozí ostatní výrobci okopírovali, a tak již obecně platí, že když vám do „křemíkové nebe“ odejde kabel, nemusíte kupovat i nový adaptér. Z tohoto však těží i životní prostředí, kdy se alespoň trochu redukuje množství elektronického odpadu.

Samozřejmě se může stát, že službu vypoví i adaptér jako takový. Pokud si tedy potřebujete pořídit nový, nebo jen záložní či takový, který budete používat jen na cestování, výběr je poměrně široký. Určitě nemusíte koukat po originálním Apple příslušenství, ale vyplatí se poohlédnout po alternativách výrobců třetích stran. 5W napájecí adaptér Apple USB vás u něho totiž vyjde na vysokých 490 Kč. 18W, který je však již osazen konektorem USB-C, u něho stojí 890 Kč.

 

Apple nabíječka a její alternativy

Nabíjecí AC adaptér pro iPhone společnosti Devia zakoupíte už za 119 Kč. Od toho Apple originálního ho navíc poznáte jen při bližším zkoumání. Kopíruje totiž jeho čistý bílý design. Stejné peníze vás bude stát i ten společnosti Hoco. I on je vyroben z ohnivzdorného, pevného a trvanlivého materiálu a díky své váze 29 gramů jej neucítíte v žádném zavazadle.

Od stejného výrobce ale jistě oceníte i variantu, která je osazena dvěma USB porty, takže takový nabíjecí AC adaptér nabije naráz nejen iPhone, ale klidně i iPad. Jeho cena je přitom pouhých 229 Kč. Jestliže pak často cestuje, určitě se vám vyplatí investice 349 Kč do cestovního adaptéru. S ním totiž nabijete svá elektronická zařízení nejen po EU, ale i Spojených státech, Austrálii nebo Velké Británii.

Mějte ale na paměti, že vámi kupovaná Apple nabíječka v podobě AC adaptéru často neobsahuje kabel. Ten si musíte koupit buď zvlášť, nebo je nutné použít ten váš. Samozřejmě ale existuje i takové příslušenství, které vám poskytne obojí v jednom balení a to jen za 299 Kč.