Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Apple Mixed Reality bude první náhlavní soupravou a zaměří se nejen na hry

Apple Mixed Reality se má už brzy ukázat. Zcela nový Apple produkt se bude soustředit na hry, média a komunikaci.

Podle Marka Gurmana z agentury Bloomberg se údajně náhlavní souprava pro rozšířenou (AR) a virtuální (VR) realitu společnosti Apple zaměří na hraní her, konzumaci médií a komunikaci.

Apple Mixed Reality jako brýle

Gurman, který často odhaluje přesné vhledy do plánů společnosti Apple, ve svém týdenním zpravodaji "Power On" nastínil široké možnosti využití, které mohou uživatelé od náhlavní soupravy pro smíšenou realitu společnosti očekávat.

Analytik Ming-Chi Kuo nedávno vysvětlil, že se Apple chystá umístit svou náhlavní soupravu tak, aby byla schopna za 10 let nahradit iPhone, ale Gurman dnes upřesnil, že první generace zařízení nebude od počátku náhradou Macu, iPhonu nebo iPadu. Místo toho se podle Gurmana náhlavní souprava zaměří na tři "killer" funkce: hraní her, konzumaci médií a komunikaci.

Hry by měly být silným těžištěm zařízení, zejména vzhledem k tomu, že bude mít více procesorů, ventilátor, displeje s extrémně vysokým rozlišením a vlastní obchod s aplikacemi. Očekávejte, že Apple bude zařízení prezentovat jako sen pro herní vývojáře. Dále spotřeba médií. Očekávám, že Apple bude spolupracovat s mediálními partnery na tvorbě obsahu, který bude možné na zařízení sledovat ve VR. Za třetí, komunikace. Očekávejte Animojis a zážitek podobný VR FaceTime, který bude novodobým Zoomem.

Výkonu bude mít habaděj

Nyní bylo oznámeno velké množství podrobností o hardwaru a specifikacích náhlavní soupravy, přičemž se hovoří o tom, že zařízení bude mít lehkou konstrukci, dva hlavní procesory, dva 4K micro LED displeje, 15 optických modulů, sledování očí, připojení Wi-Fi 6E a další. Společnost Apple podala řadu patentů týkajících se potenciálního softwaru zařízení, a přestože se očekává, že bude obsahovat průhledový režim rozšířené reality, předpokládané softwarové funkce, které dnes Gurman nastínil, patří k omezenému počtu zvěstí o funkcích zařízení.

Podle analytiků Morgan Stanley se nyní náhlavní souprava pro smíšenou realitu společnosti Apple "blíží startu" a Kuo se domnívá, že zařízení se začne sériově vyrábět ve druhém čtvrtletí roku 2022 a na trh bude uvedeno ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022. Další informace o plánech společnosti Apple v oblasti rozšířené reality a virtuální reality najdete v našem podrobném přehledu, který uvádí vše, co můžeme podle zvěstí a úniků očekávat.

Zdroj: Macrumors.com