Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Apple Mapy Look Around funkci nabídnou i pro ČR. Vozidla už nás mapují

Apple Mapy Look Around využívají podobně jako konkurenční Google Street View. Díky funkci se můžete rozhlédnout na daném místě mapy. Tento měsíc se mapuje ČR.

Vozidla Apple Maps vybavená technologií LiDAR začala tento měsíc mapovat vybrané regiony České republiky a shromažďovat snímky a data na úrovni ulic, podle seznamu míst udržovaného na webu Apple. Apple také začal v květnu provádět průzkumy sousedního Polska, protože se sbírka podkladů rozšiřuje po východní Evropě.

Apple Mapy Look Around

Apple použije shromážděná data k vylepšení své aplikace Mapy a rozšíření funkce Look Around mimo pět zemí, kde je aktuálně podporována, včetně částí USA, Kanady, Velké Británie, Irska a Japonska. Rozhraní Look Around, představené v systému iOS 13, je podobné zobrazení Street View od Googlu a poskytuje zobrazení místa na úrovni ulice s 3D snímky ve vysokém rozlišení, které lze zvětšovat a posouvat.

V oblastech, kde je funkce aktivní, se v pravém horním rohu aplikace Mapy zobrazí ikona dalekohledu. Klepnutím na tuto ikonu se otevře zobrazení na úrovni ulice v překrytí karty v horní části obrazovky, které lze poté rozšířit na zobrazení na celou obrazovku. Rozhlížení se také objeví ve výsledcích hledání podporovaného města pod tlačítky Flyover a Trasa.

Vozidla Apple Maps‌ také prozkoumala všechny nebo části Spojených států, Kanady, Velké Británie, Austrálie, Nového Zélandu, Belgie, Itálie, Francie, Španělska, Portugalska, Nizozemska, Slovinska, Chorvatska, Singapuru a vybraných dalších zemí od sběru dat začalo v roce 2015. V některých oblastech, kde ulice nejsou snadno přístupné, shromažďují zaměstnanci společnosti Apple data pomocí přenosných systémů, jako je batoh se zařízením LiDAR.

Společnost Apple tvrdí, že se při provádění těchto průzkumů zavazuje chránit soukromí veřejnosti. Například rozostří tváře a poznávací značky v obrazech na úrovni ulic, které jsou k dispozici prostřednictvím funkce Look Around.

Zdroj: Macrumors.com