Apple Keynote na podzim nabídnou nové iPhony, Apple Watch a další produkty

Apple Keynote na podzim uvidíme možná víckrát než obvykle. Několik akcí má nabídnou velkou salvu nových Apple produktů. Začne to iPhone a ukončí nové Macy.

Podle respektovaného novináře Bloombergu Marka Gurmana plánuje Apple letos na podzim uspořádat několik akcí. Ty budou společně zahrnovat uvedení nových iPhonů, Apple Watch, aktualizovaných AirPods, přepracovaného iPadu mini a přepracovaného Macu Pro.

Apple Keynote na podzim začnou v září

Gurman ve svém posledním týdenním zpravodaji Power On říká, že podobně jako v loňském roce bude Apple na podzim pořádat několik akcí. První bude pravděpodobně v září pro iPhone 13. V loňském roce kvůli globální zdravotní krizi a výrobním omezením řada iPhone 12 byla oznámena až v říjnu. V září 2020 akce místo aby se zaměřila na nové iPhony, předvedla nové hodinky, iPady a služby.

Podle více zpráv se letos očekává, že se Apple vrátí ke své tradici oznamování iPhonů v září. V dnešním zpravodaji Gurman zopakoval své zprávy z minulého týdne a stanovil očekávání, že telefon iPhone 13‌ bude zahrnovat aktualizace fotoaparátu zaměřené na profesionální uživatele, pokročilejší displeje a menší výřez.

Spolu s novými iPhony Gurman, jak již bylo dříve oznámeno, říká, že od společnosti Apple lze očekávat uvedení třetí generace AirPods s aktualizovaným designem. Dále aktualizovaný iPad mini s větším displejem, tenčími okraji a vylepšeným výkonem. Také Apple Watch Series 7 s plochými a vylepšenými displeji a výkonem.

Nové MacBooky s novými displeji

Pokud jde o vysoce očekávané MacBooky Pro s mini-LED displeji, aktualizovaným designem a Apple Silicon čipem M1X, Gurman říká, že budou k dispozici v době, kdy současný 16palcový MacBook Pro s procesorem Intel oslaví druhé výročí. 16palcový MacBook Pro byl naposledy aktualizován v listopadu 2019.

MacBook Pro z roku 2019 je stále nejnovější model. Stále se jedná o nejnovější špičkový MacBook Pro společnosti Apple. Některé spekulace bohužel avizovaly ke zpoždění výroby u přepracovaných 14palcových a 16palcových MacBooků Pro s čipy M1X. Do prodeje by se ale měly dostat ještě v době, kdy současný MacBook Pro dosáhne dvouletého výročí.

První událost na podzim v září bude pravděpodobně zahrnovat nové iPhony, Apple Watch a AirPods 3‌. Nové iPady a případné aktualizace některých služeb společnosti by mohly být rezervovány pro druhou událost. Poslední akce sezóny bude zaměřena na Apple Silicon Macy.

Zdroj: Macrumors