Apple iCloud se musí posouvat dál. Co od něj čekat v tomto roce?

Apple iCloud stále vylepšuje a od svého uvedení přinesl spoustu novinek. Pořád ale zůstává mnoho funkcí, na které čekáme a které by se určitě v této době hodily.

Služba iCloud je velmi důležitým prvkem všech Apple produktů. Při nastavování nového zařízení je jednou z prvních věcí právě přihlášení k iCloud účtu a zvolení předvoleb. Služba ale není dokonalá a pokud chce Apple udržet krok s konkurencí, musí pravidelně iCloud vylepšovat.

V loňském roce Apple oznámil možnost sdílení složek a souborů na iCloudu. Dropbox nebo Google Disk tuto funkci využívají již roky. A pak, iCloud stále vykazuje poměrně velké množství chyb, takže se nemusí dobře synchronizovat kontakty nebo hapruje odesílání fotografií do iCloud knihovny. Co by tedy měla kalifornská společnost představit v tomto roce?

Apple iCloud a sdílení složek

Jak je uvedeno výše, Apple na sdílení složek a souborů na iCloudu pracuje a kdykoliv může být tato funkce v systémech iOS, iPadOS a macOS přidána. Beta verze systému iOS 13 totiž už funkci obsahovala a čekalo se, že ostrá verze ji bude obsahovat. Na poslední chvíli ji ale Apple stáhl a nyní pracuje na vyladění chyb. Mnoho testerů totiž hlásilo problémy s fungováním, soubory se ztrácely a docházelo k poškození dat.

 

Součástí iCloudu jsou i fotografie, které můžete na svůj cloudový účet odesílat. Jedná se o pohodlné řešení, které slouží i jako záloha. V tomto případě se ale nabízí velké možnosti na vylepšení. Hlavně v oblasti rychlého sdílení vyfocených fotografií. Pokud totiž teď vyfotíte svoje děti a chcete jejich fotky sdílet s manželkou, babičkami a zbytkem rodiny, musíte každou tuto fotku přidat do sdíleného alba. Bylo by určitě rychlejší, kdyby systém sám detekoval vyfocené osoby a navrhl rychlé přesunutí do sdíleného alba.

Chybová konzole

Není moc pravděpodobné, že by Apple dal uživatelům možnost zobrazit chybový log. Tedy seznam chyb, které nastaly u synchronizace konkrétních položek. Určitě ne každý by takovou volbu využíval. Proto by mohla být skryta nebo dostupná jen na macOS.

iCloud v Menu baru

Horní nabídka u každé aplikace a v základním zobrazení ukazuje další volby. V řádku tak vidíte čas, stav baterie nebo třeba ikony některých aplikací, které nabízejí rychlejší přístup k některým volbám. Po vzoru Dropboxu by tak mohla iCloud nabídka ukazovat volné místo na iCloud účtu, poslední přidané položky nebo možnost pozastavení synchronizace.

Zdroj: 9to5mac