AirPods Pro recenze jsou většinou velmi kladné, najde se ale i pár nedorazů

AirPods Pro recenze jsou v drtivé většině pochvalné a vyzdvihují výborný design a funkci potlačení okolního hluku sluchátek. Našlo se ale i pár nedokonalostí.

AirPods Pro jsou nová sluchátka společnosti Apple, která obdařil funkcí potlačení okolního hluku. Jedná se o skvělého pomocníka v hlučném prostředí a chcete se maximálně soustředit na reprodukovanou hudbu nebo slovo. Také oceníte vylepšený design, kdy sluchátkům nevadí stříkající voda a pot. Otázkou je, zda se za cenu přesahující 7 000 Kč vyplatí pořídit a jestli je kvalita zvuku odpovídající této cenovce.

AirPods Pro recenze nejvíc vychvalují novou funkci

Jako největší novinka je v AirPods Pro integrováno potlačení okolního hluku. To funguje bezvadně a můžete se na něj spolehnout. Špuntová konstrukce už sama o sobě nějaký ten hluk odfiltruje a když funkci zapnete, slyšíte úplné ticho. K dokonalému fungování přispívá i neustálé vyhodnocování systému sluchátek, ve kterých čip H1 vyhodnocuje každou sekundu 200krát přicházející signál a dolaďuje reprodukci. 

Opačnou funkcí je transparentní režim, Applem označovaný jako režim propustnosti. Ten zase využije mikrofony k tomu, aby pustil všechen okolní zvuk do vašeho ucha a vy pak slyšíte stejně jak bez nasazených sluchátek. Dle několika ohlasů dokonce můžete slyšet ještě o něco lépe.

Pohodlné usazení do ucha

Design se nese v duchu první a druhé generace AirPods. Sice se nabíjecí krabička AirPods Pro protáhla a sluchátka mají kratší stopku, podobnost ale nezapřou. Díky této konstrukci sednou lépe do uší a v balení naleznete 3 různé nástavce, ze kterých si vybere každé ucho. Po prvním nasazení si můžete otestovat, jak vám v uchu sedí. Systém provede vyhodnocení a řekne vám, zda je vaše usazení optimální nebo je potřeba zvolit jiný nástavec.

Na stopkách jsou ovládací plochy a při jejich stisknutí se provedou různé akce. Můžete přeskakovat skladbami, přijímat telefonní hovory nebo měnit režim na potlačení okolního hluku nebo propustnost. Siri zavoláte jednoduše hlasem, když s nasazenými sluchátky vyřknete větu: „Hey, Siri“.

Vysoká nebo přiměřená cena?

O cenu jde vždy až v první řadě. A ne jinak tomu je u AirPods Pro. Dlouho se asi budete rozmýšlet, zda 7 290 Kč utratit za špunty. Jsou chytré, skvěle propojené s ostatními Apple produkty a potlačení okolního hluku funguje bezvadně. Pro někoho je ale přesto cena velmi vysoká. Jaké jsou alternativy?

Mezi nejvíce podobné se řadí HOCO ES38. Na první pohled ani nepoznáte, že to nejsou AirPods Pro. Mají stejnou nabíjecí krabičku a obě sluchátka vypadají na vlas stejně. Velkou výhodou je, že stojí méně než třetinu, takže za ně zaplatíte něco přes 2 000 Kč.

Další bezdrátové špunty jsou Xiaomi Redmi AirDots, které mají také silikonové nástavce do uší a jsou true wireless. To znamená, že obě sluchátka jsou bezdrátové a komunikují jak s telefonem, tak spolu jen pomocí Bluetooth. A cena? Necelých 1 000 Kč!