Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Apple AirPower ještě není minulostí. Společnost pracuje na menší nabíjecí podložce

Apple AirPower podle známého analytika Ming-Chi Kua ještě není pasé. Podle něj pracuje kalifornská společnost na menší bezdrátové nabíjecí podložce. Také další insideři potvrzují jeho slova.

Téměř rok po oficiálním zrušení bezdrátové nabíjecí podložky AirPower společnost Apple podle YouTubera Jona Prossera obnovila práce na projektu. Neexistuje však žádná záruka, že příslušenství bude někdy uvolněno.

Apple AirPower jako mýtické příslušenství

Prosser prohlašuje, že inženýři společnosti Apple se pokoušejí přepracovat nabíjecí cívky podložky, aby účinněji odváděli teplo, a dodává, že probíhá prototypování. Apple pouze uvedl, že AirPower nedosahoval svých vysokých standardů, ale zvěsti naznačují, že podložka měla problémy se správou tepla a rušením cívek.

AirPower by byla schopna nabíjet současně iPhone, Apple Watch a AirPods, bez ohledu na polohu každého zařízení na podložce. Procento baterie každého zařízení by se během nabíjení zobrazovalo na obrazovce uzamčeného iPhonu.

Projekt je prý interně opět na stole. Není žádná záruka, že se nabíječka dokončí a uvolní, ale ještě není všem dnům konec a inženýři se snaží znovu upravit cívky, aby účinněji vytlačovaly teplo.

Už je to přes 2 roky...

Apple se poprvé nabíječkou AirPower pochlubil v září 2017 v Steve Jobs Theatre, krátce po představení iPhonu X, a uvedl, že bude vydána do konce roku 2018. Apple nesplnil tento slib a nakonec podložku oficiálně zrušil v březnu 2019. 

Před několika měsíci známý analytik Ming-Chi Kuo předpověděl, že jedním z hlavních nových produktů společnosti Apple v první polovině roku 2020 bude menší bezdrátová nabíjecí podložka, ale neposkytl žádné další podrobnosti a tento časový rámec se může změnit kvůli probíhající pandemii. Není také jasné, zda by podložka měla označení AirPower.

Zdroj: Macrumors