AirTag je oficiálně venku! Jeden kus nového lokalizátoru pořídíte za 890 Kč

AirTag je oficiálně na světě a Apple oznámil na své akci tento nový druh zařízení. Je určen k připevnění na osobní věci jako peněženka, klíče nebo zavazadlo.

Společnost Apple oznámila AirTag, sledovací zařízení Bluetooth podobné lokalizátorům Tile, které je určeno k připojení k věcem, jako jsou klíče a peněženky pro účely sledování, a umožní vám je najít přímo v aplikaci Najít.

AirTag obsahuje čip U1

AirTags jsou doplňky pro připevnění k batohům, zavazadlům a dalším předmětům. K přesnému vyhledání lze použít jakékoli zařízení s čipem U1, jako je iPhone 12, které vás dovede přímo k hledané položce. Kombinací vizuální, haptické a zvukové zpětné vazby si ‌AirTag‌ klade za cíl usnadnit sledování vašich věcí.

Kaiann Drance, viceprezident Applu pro iPhone marketing, řekl:

„Jsme nadšení, že můžeme představit tuto neuvěřitelnou novou schopnost uživatelům iPhone zavedením AirTag, který využívá rozsáhlou síť„ Find My “a pomůže jim sledovat a najít důležité věci v jejich životech. Díky svému designu, bezkonkurenčním zkušenostem s hledáním a integrovaným funkcím ochrany soukromí a zabezpečení poskytne AirTag zákazníkům další způsob, jak využít sílu ekosystému Apple a zvýšit univerzálnost iPhone‌.“

Každý AirTag je vyroben z nerezové oceli a je odolný proti vodě a prachu s certifikací IP67. Malá a lehká zařízení jsou vybavena vestavěným reproduktorem, který přehrává zvuky a pomáhá je najít. Kryt je odnímatelný, takže uživatelé mohou baterii snadno vyměnit.

Osobní hlídač

‌AirTags‌ používají podobnou metodu nastavení jako sluchátka AirPods - stačí přiblížit AirTag k vašemu iPhone‌ a připojí se. AirTag můžete přiřadit k položce a pojmenovat ji pomocí výchozích hodnot jako „Klíče“ nebo „Bunda“, nebo místo toho použít vlastní název. Apple říká, že údaje o poloze AirTagu jsou soukromé a anonymní s šifrováním.

‌AirTag‌ lze umístit samostatně do tašky nebo kapsy nebo připojit k řadě příslušenství, které Apple také nabídne.

Jakmile je AirTag nastaven, zobrazí se na nové kartě Předměty v aplikaci Najít‌, kde můžete zobrazit aktuální nebo poslední známé umístění položky na mapě. Pokud některou položku umístíte nesprávně a je v dosahu Bluetooth, můžete pomocí aplikace Najít přehrát zvuk z AirTagu, který vám ji pomůže najít. Můžete také požádat Siri o vyhledání položky a AirTag přehraje zvuk, pokud je poblíž.

Precizní a přesné hledání

Každý AirTag je vybaven čipem U1 navrženým společností Apple pomocí technologie Ultra Wideband, což umožňuje uživatelům zařízení iPhone 11 a ‌iPhone 12‌ to, co Apple nazývá Přesné hledání. Tato technologie dokáže přesněji určit vzdálenost a směr ztraceného štítku, pokud je v dosahu. Při pohybu a zapnuté funkci spojí vstup z kamery, ARKitu, akcelerometru a gyroskopu a poté vás může vést k AirTagu pomocí kombinace zvuku, haptiky a vizuální zpětné vazby.

Pokud je AirTag oddělen od svého vlastníka a je mimo dosah Bluetooth, může ji vypátrat síť ‌Find My‌. AirTag můžete umístit do režimu ztráty a budete upozorněni, když je v dosahu nebo byl nalezen sítí ‌Find My‌. Pokud někdo najde ztracený AirTag, může ho přiblížit ke svému ‌iPhonu‌ nebo k jinému zařízení s podporou NFC a přesměrovat se na web, který bude zobrazovat kontaktní telefonní číslo vlastníka, pokud jej poskytl.

Sledovače lze přizpůsobit vlastním gravírováním, včetně použití emoji. ‌AirTags‌ začínají na ceně 890 Kč za jeden kus a 2 990 Kč stojí čtyřbalení. Online objednávky se otevírají tento pátek 30. dubna.

Zdroj: Macrumors.com