5 aplikací s tapetami pro iOS 16

Aplikace s tapetami pro iOS 16 nabývají na významu. Nové funkce systému totiž mohou na displeji telefonu zobrazit úchvatnou podívanou. Podívejte se na 5 aplikací, které umí pracovat s hloubkou a tapeta pak opticky vystupuje z obrazovky.

Jednou z největších novinek v iOS 16 je zcela přepracovaná zamykací obrazovka iPhonu. Nová zamykací obrazovka je zcela přizpůsobitelná a umožňuje měnit barvy a písma, přidávat widgety a nové tapety a další funkce, aby byl váš iPhone opravdu jen váš a vypadal pěkně.

iOS 16 tapety s velkým vylepšením

Samozřejmě i před iOS 16 jste si mohli uzamčenou obrazovku přizpůsobit tapetou podle vlastního výběru. Systém iOS 16 posouvá zážitek z tapety na Zamykací obrazovce ještě dál tím, že zavádí nový efekt obrázků. V systému iOS 16 si uživatelé mohou zvolit nový vícevrstvý efekt pro tapety, takže objekt na fotce je zasazen před čas, což vytváří efekt hloubky.

iOS 16 vám automaticky navrhne tapety na základě vaší osobní knihovny z aplikace Fotky, ale někteří uživatelé mohou chtít ještě větší výběr. Abychom vám pomohli, shromáždili jsme pro vás pět aplikací, které nabízejí tapety fungující s novým efektem hloubky zamykací obrazovky v systému iOS 16.

Všechny aplikace jsou ke stažení a používání zdarma, ale většina z nich nabízí nákupy v aplikaci, které umožňují využívat prostředí bez reklam a odemknout prémiové tapety.

Kromě nových tapet s hloubkovým efektem si uživatelé mohou přizpůsobit písmo a barvu času a data na zamykací obrazovce. Kromě toho si nyní mohou uživatelé na zamykací obrazovku přidávat widgety, které nabízejí aktuální informace, aniž by museli odemykat telefon. Podporu widgetů pro iOS 16 na zamčené obrazovce představuje stále více aplikací.

Jak nastavit fotku jako tapetu v iOS 16

V tomto článku si také ukážeme, jak se orientovat v procesu nastavení fotografie jako tapety na zamykací obrazovce.

  • Odemkněte iPhone pomocí Face ID nebo Touch ID a poté stiskněte a podržte uzamčenou obrazovku.
  • Klepněte na modré tlačítko + nebo přejeďte doleva až na konec a klepněte na Přidat nové.
  • Klepněte na tlačítko Fotky v horním řádku možností.
  • Vyberte obrázek z knihovny Fotky, který chcete použít. Využít můžete i filtrování podle objektu na fotce.

iOS 16 tapety

  • Přejetím doleva a doprava v editoru zamykací obrazovky zobrazíte náhled automaticky generovaných stylů, které můžete na obrázek použít.
  • Až se rozhodnete pro požadovaný vzhled, klepněte na možnost Přidat.
  • Klepnutím na právě vytvořenou zamčenou obrazovku ji aktivujte.

iOS 16 nastavení tapety

Všimněte si, že aktuální zamykací obrazovku můžete kdykoli přizpůsobit vyvoláním zobrazení galerie ze zamykací obrazovky dlouhým stisknutím nebo v Nastavení -> Tapeta.