Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

5,4palcový iPhone 12 na fotkách a v porovnání s iPhonem 7 a malým SE

5,4palcový iPhone 12 se už objevuje na internetu jako maketa a dá se tak lehce odhadnout, jak bude ve skutečnosti velký v porovnání s aktuálními modely. Podívejte se.

Nový iPhone 12 ve velikosti 5,4 palců bude nejmenším telefonem, který letos Apple uvede. Je tak zajímavé se podívat, jakých rozměrů bude dosahovat oproti současným modelům. Na fotografiích je vidět, že se bude velikostně řadit mezi původní iPhone SE a iPhone 7.

5,4palcový iPhone 12 jako nejmenší

Zařízení je schopné perfektně nahradit starý iPhone SE, který disponoval 4palcovou úhlopříčkou displeje. Přesto je 5,4palcový iPhone 12 pouze o něco málo větší. Je to hlavně z důvodu úzkých rámečků kolem displeje a jiného poměru stran obrazovky. Redaktoři serveru Macrumors měli maketu nejmenšího iPhonu 12 v ruce a mohli tak sdělit, jaký mají z této nové velikosti pocit.

 

Z manipulace s maketou můžeme říci, že je to trochu jako držet v ruce protaženější starý iPhone SE, každopádně je to velmi pohodlné v jedné ruce. Ale i když je velikostně blíže k iPhonu 7, všímáme si, že se mnohem lépe drží díky plochým hranám.

Redaktoři zjistili, že 5,4palcový iPhone 12 je asi o 6 mm širší než původní iPhone SE a asi o 3 mm užší než iPhone 7:

Po rychlém změření je maketa o 6 mm širší než iPhone SE a zhruba o 3 mm tenčí než iPhone 7. To je v souladu s výkresy CAD, které jsme dříve kreslili na základě rozlišení obrazovky. Kulatý profil na iPhone 7 způsobuje, že se na fotkách zdá tenčí.

Říká se, že iPhone 12 bude vydán letos na podzim ve třech různých velikostech. Pověsti naznačují, že uvidíme 5,4palcový iPhone, 6,7palcový iPhone a dva 6,1palcové iPhony 12. 5,4 palců je menší než aktuální iPhone 11 Pro (5,8 palce), zatímco 6,7 palců je větší než aktuální iPhone 11 Pro Max (6,5 palce).

Zdroj: Macrumors