15palcový MacBook Air v recenzi. Jaký je velký Air?

Nový 15palcový MacBook Air od Apple se začne prodávat v obchodech a k zákazníkům se začne dostávat toto úterý. S předstihem se ve vybraných médiích a na kanálech YouTube objevily první recenze notebooku, které nabízejí bližší pohled na nové funkce.

Patnáctipalcový MacBook Air je vybaven stejným čipem M2 jako 13palcový MacBook Air a notebooky mají stejný celkový design. Apple tvrdí, že oba modely mají dokonce stejnou výdrž baterie. Jediné hardwarové rozdíly 15palcového modelu zahrnují větší displej/šasi a šest reproduktorů oproti čtyřem u 13palcového modelu.

15palcový MacBook Air není v porovnání drahý

Cena 15palcového MacBooku Air začíná na 37 990 Kč, zatímco cena 13palcového modelu nyní začíná na nižších 31 990 Kč. Všechny 15palcové konfigurace však obsahují 10jádrový GPU, zatímco základní 13palcový model je vybaven 8jádrovým GPU. Všechny 15palcové modely se také bez příplatku dodávají s 35W kompaktním napájecím adaptérem s dvěma porty USB-C.

Recenze 15palcový MacBook Air

Monica Chin z The Verge byla ohromena reproduktory 15palcového MacBooku Air:

Třetím velkým rozdílem jsou však reproduktory. Reproduktory Airu 13 jsou dobré, reproduktory Airu 15 jsou úžasné. Basy se projevily tak, jak se na téměř žádném jiném počítači neprojevují; když jsem poprvé spustila skladbu s výraznými basy, byla jsem tak ohromena, že jsem si myslela, že to musí vycházet z Bluetooth reproduktoru někde jinde.

Podle Jacoba Krola z TheStreet nabízí 15palcový MacBook Air značnou hodnotu:

Patnáctipalcový MacBook Air je v jádru působivě robustní, ultrapřenosný notebook, který je navíc bláznivě tenký - měří pouhých 11,5 milimetru. Když však vezmete v úvahu cenu, počáteční doporučená cena 37 990 Kč je o 21 000 Kč nižší než u 14palcového MacBooku Pro s M2 Pro a neubírá na výkonu.

Brian Heater z TechCrunch uvedl, že na jedno nabití zvládl 19 hodin přehrávání videa:

Baterie má výdrž 18 hodin - stejně jako u 13palcového modelu. Při testování TechCrunch jsme dosáhli zhruba 19 hodin přehrávání videa. Obrazovka je sice větší, a proto spotřebovává více energie, ale proti tomu stojí zvětšený půdorys, který vytváří více místa pro baterii.

Podle Kifa Leswinga z CNBC se patnáctipalcový MacBook Air trefil do vkusu většiny lidí, pokud jde o cenu, možnosti a přenosnost.

Jason Snell ze společnosti Six Colors řekl, že 15palcový MacBook Air zaplňuje prázdné místo:

Pokud jste dosud váhali, zda si MacBook Air koupit, protože vám jeho obrazovky vždy připadaly příliš stísněné, máte nyní další možnost. Pokud jste vždy toužili po větším displeji, ale nechtěli jste za tuto výsadu zaplatit více než 40 000 Kč, váš čas nadešel právě teď.

Tento notebook má doslova vše, co dělalo MacBook Air M2 skvělým. Jen je větší. Někdy je větší lepší.