Zlepšete si slyšitelnost hovorů na iPhone

Na iPhone nabízí Apple funkci Izolace hlasu pro použití během mobilních hovorů. Pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli, co izolace hlasu dělá a jak ji povolit.

V systému iOS 15 a novějších obsahuje systém několik nových funkcí, díky nimž jsou videokonference pomocí FaceTime a dalších aplikací pro videohovory atraktivnější. Jedna z těchto funkcí, nazvaná Voice Isolation (Izolace hlasu), usnadňuje lidem slyšet váš hlas při videohovoru a v systému iOS 16.4 a novějším je také k dispozici pro běžné telefonní hovory.

Když právě telefonujete, mikrofon vašeho zařízení obvykle zachytí širokou škálu zvuků v okolí, ale s funkcí Voice Isolation strojové učení tyto zvuky rozlišuje, blokuje okolní hluk a upřednostňuje váš hlas, aby byl slyšet jasně.

Jak zapnout Izolaci hlasu během hovoru

Následující kroky ukazují, jak povolit izolaci hlasu při běžném hovoru na iPhonu se systémem iOS 16.4 nebo novějším.

  • Otevřete aplikaci Telefon a začněte s někým běžným zvukovým hovorem.
  • Jakmile se účastníte hovoru, stáhněte dolů Ovládací centrum tažením dolů diagonálně z pravého horního rohu obrazovky (pokud má váš iPhone tlačítko Domů, přejeďte prstem zespodu nahoru).
  • Klepněte na tlačítko Mikrofon v horní části.
  • Vyberte možnost Izolace hlasu.

Izolace hlasu iPhone

Hlasová izolace bude nyní aktivována a můžete ji kdykoli vypnout jednoduše opětovným vstupem do Ovládacího centra a výběrem možnosti Standardní.

Když Apple původně představil Voice Isolation pro FaceTime, představil také další audio možnost nazvanou Široké spektrum, což je funkce, která podle společnosti dokáže zachytit „celou symfonii zvuku – váš hlas a vše kolem vás“. Tento režim v podstatě přináší každý jednotlivý zvuk do vašeho hovoru, takže je ideální, když chcete, aby druhá osoba slyšela vše, co se děje v prostoru, ve kterém se nacházíte. Upozorňujeme, že Wide Spectrum není k dispozici pro běžné telefonní hovory – pouze pracuje s FaceTime.