Jak používat sdílené playlisty v Apple Music a spolupracovat na nich

V systému iOS 17.3 společnost Apple představila společné seznamy skladeb Apple Music. Čtěte dál a dozvíte se, jak fungují a jak je co nejlépe využít.

Díky seznamům skladeb pro spolupráci teď můžeš vzít některý ze svých existujících seznamů skladeb nebo vytvořit nový a vyzvat ostatní, aby se k němu připojili a přidávali skladby a poslouchali ho.

Možná chcete připravit playlist na večer u táboráku nebo na domácí večírek, který pořádáte. Nyní vám může s nastavením dokonalé atmosféry pomoci každý. Zatím se nezdá, že by byl stanoven limit, kolik lidí může do sdíleného playlistu přispět, takže budete moci pozvat přátele, členy rodiny a kohokoli dalšího, kdo se bude chtít zapojit do akce.

Jak spolupracovat na seznamu skladeb v Apple Music

  • Otevřete aplikaci Hudba na iPhonu a na kartě Knihovna vyberte možnost Playlisty.
  • Klepněte na Nový playlist. Dejte seznamu skladeb název a případně přidejte fotografii a klepněte na Vytvořit.

  • Odtud můžete začít přidávat hudbu do seznamu skladeb nebo do něj pozvat další uživatele. Klepněte na kulatou ikonu, která vypadá jako osoba v pravém horním rohu obrazovky.
  • Pokud chcete spolupracovníky schválit, klepněte na přepínač, jinak se bude moci připojit kdokoli s odkazem. Poté klepněte na možnost Zahájit spolupráci.
  • Sdílejte odkaz pomocí jedné z možností na kartě Sdílet. Upozorňujeme, že odkazy jsou platné sedm dní.

Jakmile se někdo připojí k playlistu, může do něj začít přispívat. Pokud si kdykoli budete chtít prohlédnout účastníky, někoho odebrat nebo znovu zkopírovat odkaz na seznam skladeb, stačí klepnout na ikonu, kterou nyní tvoří dvě siluety lidí. Pomocí této nabídky můžete také vygenerovat QR kód, který lidem umožní přístup k seznamu skladeb.

Jakmile účastníci začnou spolupracovat, bude každá skladba obsahovat obrázek osoby, která ji přidala. Při přehrávání skladby se také zobrazí, kdo do seznamu skladeb přispěl.

Jak reagovat na skladby v playlistu

Jednou ze zábavných věcí při sdílení společného seznamu skladeb v Apple Music je možnost reagovat na skladby přidané ostatními lidmi pomocí emoji. Ve výchozím nastavení je v reakční bublině šest emoji, ale můžete použít i libovolné jiné. Funguje to takto.

  • Přehrajte si skladbu ve společném seznamu skladeb, kterou přidal někdo jiný.
  • Klepněte na ikonu emoji na obrazovce přehrávání.
  • Vyberte emoji, kterým chcete reagovat, nebo klepnutím na tlačítko + zobrazte klávesnici emoji a vyberte jiný.

To je vše. Všimněte si, že společné seznamy skladeb v Apple Music vyžadují iOS 17.3, ale lidé na zařízeních se staršími verzemi iOS se mohou ke sdílenému seznamu skladeb připojit. Jen z něj nebudou moci přidávat nebo odebírat skladby.