Zapomenuté heslo na Vision Pro jde resetovat

Když společnost Apple poprvé uvedla na trh náhlavní soupravu Vision Pro, nebylo možné zařízení resetovat bez předchozího odemknutí pomocí přístupového kódu. Proto ti, kteří svůj přístupový kód zapomněli, nemohli k zařízení znovu získat přístup, pokud jej neodnesli do obchodu Apple Store nebo neposlali zpět společnosti Apple.

Stejně jako u zařízení se systémem iOS na iPhone od společnosti Apple nelze zadat nesprávný přístupový kód příliš mnohokrát, jinak se zařízení Vision Pro deaktivuje a po uplynutí čekací doby je možné přístupový kód zadat znovu.

Resetování hesla na Vision Pro vyžaduje jeho smazání

Odstranění přístupového kódu v zařízení Vision Pro vyžaduje resetování a vymazání veškerého obsahu náhlavní soupravy. Při původním uvedení zařízení Vision Pro na trh však společnost Apple neposkytla žádný způsob, jak se k režimu resetování dostat jakoukoli kombinací stisků tlačítek. Vymazání zařízení Vision Pro bylo možné provést pouze prostřednictvím aplikace Nastavení a získání přístupu k jakékoli aplikaci samozřejmě vyžaduje přístupový kód.

Společnost Apple naštěstí rychle rozpoznala nepříjemnosti, které tato situace uživatelům způsobila, a ve stejném měsíci, kdy bylo zařízení uvedeno na trh, vydala aktualizaci visionOS 1.0.3, která obsahuje možnost resetování náhlavní soupravy v případě zapomenutí přístupového kódu.

Po instalaci aktualizace přes Nastavení ➝ Obecné ➝ Aktualizace softwaru se uživatelům v případě, že je přístupový kód určitý početkrát odmítnut, zobrazí možnost vymazat zařízení Vision Pro. Upozorňujeme, že při aktualizaci systému Vision Pro musíte být připojeni ke zdroji napájení nebo mít dostatečně nabitou baterii (pokud je baterie příliš vybitá, systém visionOS vás na to upozorní.) Po aktualizaci na systém visionOS 1.0.3 nebo novější je třeba provést následující kroky.

Jak resetovat heslo na Vision Pro

  1. Klepněte na tlačítko "Forgot Passcode?", které se zobrazí po čtyřech nesprávných pokusech o zadání přístupového kódu.
  2. Klepněte na tlačítko Start Apple Vision Pro Reset.
  3. Pokud se zobrazí výzva, vyberte síť Wi-Fi, ke které se chcete připojit, a zadejte heslo.
  4. Zadejte heslo Apple ID a odhlaste se z účtu.
  5. Potvrďte klepnutím na možnost Vymazat Apple Vision Pro a poté sundejte Apple Vision Pro.

Po dokončení procedury vymazání se zařízení Vision Pro restartuje a na hledáčku se zobrazí logo Apple. Nasaďte si sluchátka zpět a podle pokynů na obrazovce začněte nastavovat systém VisionOS.