Nový iMac má přijít už brzy, na Apple procesory si ale zatím asi počká

Nový iMac už by to rozhodně chtělo a Apple jistě plánuje aktualizovanou verzi svého all-in-one počítače brzy uvést. Zřejmě ale zatím nedostane vlastní Apple procesor.

I když se zdá těžké uvěřit, je to již téměř měsíc od hlavní myšlenky WWDC 2020, kde Apple představil své nejnovější aktualizace softwaru a potvrdil, že bude přecházet na Mac s procesory navrženými na míru. Na poslední chvíli se říkalo, že firma také plánuje představit přepracovaný iMac s tenčími rámečky, ale nakonec nedošlo k žádnému hardwarovému oznámení.

Nový iMac se starým procesorem

Čekání na nový hardware by však mohlo brzy skončit, jak dokázal známý twitterový účet L0vetodream. Ten sdílel tweet s informací, že aktuálně je několik produktů, které čekají na uvedení. Jako obvykle byla informace poněkud šifrovaná a neposkytovala žádné další podrobnosti.

Stejný účet odhalil několik přesných podrobností o nadcházejícím hardwaru a softwaru Applu, včetně načasování spuštění nových modelů iPhone SE a iPad Pro na začátku tohoto roku. Také se trefil do marketingového názvu macOS Big Sur, funkce mytí rukou v watchOS 7 a mnohem více.

Není jasné, které produkty Applu by mohly být právě na řadě, ale iMac je silným kandidátem. Minulý měsíc analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že Apple plánuje obnovit svůj stávající iMac založený na procesorech Intel ve třetím čtvrtletí roku 2020. Dokonce tedy ještě před spuštěním iMacu s Apple Silicon koncem tohoto roku. Není jasné, zda by aktualizace iMacu na bázi Intel procesoru obsahovala přepracování designu.

Čeká nás mnoho dalších novinek

Stále ještě čekáme například na chytré štítky AirTags, které by konkurovaly těm od společnosti Tile. Loni bylo zveřějněno několik podrobností o AirTags, ale jinak jsme toho moc neslyšeli. Applu v dubnu v podpůrném videu náhodně unikl název AirTags. Zůstává stále nejasné, zda a kdy Apple toto příslušenství uvolní.

Společnost také údajně plánuje vydání high-end sluchátek přes uši a to už v tomto roce. Nová Apple TV je jistě zpožděna, přičemž krabička byla naposledy aktualizována v září 2017. Slyšeli jsme zvěsti o nové Apple TV s čipem A12 nebo novějším, ale zatím se neobjevilo žádné oznámení.

Pokud jde o HomePod, pověsti naznačují, že Apple pracuje na vydání menšího modelu s nižší cenovkou. Objevily se náznaky, že by vydání nového HomePodu mohlo být na obzoru, ale stále neexistuje žádné slovo o konkrétním datumu vydání.

Zdroj: Macrumors