Mini-LED iPad Pro přijde příští rok, MacBook s tímto displejem až později

Mini-LED iPad Pro dostane už na začátku příštího roku. Nová technologie displeje dorazí i do MacBooků, ale u nich si počkáme o trochu déle.

Tchajwanská průmyslová publikace tvrdí, že společnost Epistar dodá více než 10 000 Mini-LED diod použitých v každém tabletu ‌iPad Pro‌. Mezitím se od Applu očekává, že přijme firmu Osram Opto jako dalšího dodavatele nových displejů pro použití v novém špičkovém MacBooku.

Mini-LED iPad Pro ve verzi 12,9 palců

Očekává se, že společnost Osram Opto Semiconductors dodá Mini-LED s podsvícením pro špičkový MacBook ve druhé polovině roku 2021 a podle průmyslových zdrojů se stane druhým dodavatelem takových čipů společnosti Apple vedle tchajwanského Epistaru.

Očekává se, že Apple uvede 12,9palcový Pad Pro s Mini-LED‌ na začátku roku 2021, přičemž každý tablet bude používat více než 10 000 diod dodávaných výhradně společností Epistar. Společnost je připravena zahájit výrobu Mini-LED diod změnou svého zařízení na výrobu čipů s modrým světlem LED. Změna měla přijít už během tohoto 3. čtvrtletí.

Analytik Ming-Chi Kuo již dlouho předpovídal, že špičkový 12,9palcový ‌‌iPad Pro‌‌ bude pravděpodobně prvním Mini-LED produktem společnosti Apple. Kuo věří, že výroba těchto displejů pro ‌iPad Pro‌ začne ve čtvrtém čtvrtletí roku 2020, uvedení na trh však může přijít až v příštím roce.

Dále uvedl, že Mini-LED verze 16palcového MacBooku Pro se připravuje na možné vydání koncem roku 2020 a že Apple také pracuje na Mini-LED 14,1palcovém MacBooku Pro. Podle tchajwanské anayltické firmy TrendForce dodavatelé Applu nezačnou soutěžit o získání zakázek na výrobu nových 14palcových a 16palcových modelů MacBooku Pro‌ s Mini-LED displeji až do prvního čtvrtletí roku 2021.

Analytik již dříve uvedl, že Mini-LED displeje umožní tenčí a lehčí design produktu a zároveň nabízejí mnoho stejných výhod jako OLED displeje používané na nejnovějších iPhonech. Mini-LED displeje, které používají řádově 1 000 až 10 000 jednotlivých LED diod, mohou nabídnout hlubší, tmavší černou, jasnější zobrazení, bohatší barvy a lepší kontrast ve srovnání s tradičními displeji založenými na LED.

Zdroj: Macrumors.com