Levný iPhone 9 přijde už v březnu. Co od něj čekat a kolik bude stát?

Levný iPhone 9 má být dalším trumfem americké společnosti. Levnější iPhony se všeobecně velmi dobře prodávají a Apple by chtěl velmi levným zařízením konkurovat ostatním společnostem. 

Apple zahajuje hromadnou výrobu na nízkonákladovém iPhonu. Vyjít má už na konci března, což bude zhruba dva měsíce po zahájení výroby. Ta startuje v těchto dnech.

Levný iPhone 9 se známým designem

Pověsti naznačují, že nový ‌iPhone‌ bude svým designem podobný iPhonu 8, který nabízí 4,7palcový LCD displej, silné horní a dolní rámečky, tlačítko Touch ID namísto Face ID a jeden objektiv kamery. Bude ale vybaven moderním čipem A13 a 3GB RAM.

Nový iPhone skutečně levným zařízením, podobně jako tomu bylo u iPhonu SE. I proto se spekulovalo o tom, že ponese název iPhone SE 2. Neočekává se ale, že bude tak malý jako původní iPhone SE a spíše se spekulace přiklánějí k verzi, že se bude jednat o iPhone 9. Číslo bylo přeskočeno v roce 2017, kdy Apple uvedl iPhone X, aby mohl jasně ukázat, že jde o iPhone vyráběný už desátým rokem.

Vzhledem k ceně původního zařízení ‌iPhone‌ SE, která byla rovněž umístěna jako cenově dostupnější varianta ‌iPhonu‌, ve výši 400 dolarů (u nás kolem 13 000 Kč), by se nové levné zařízení mohlo prodat za stejnou cenu.To by z něj udělalo nejdostupnější ‌iPhone‌ společnosti Apple. ‌IPhone 8‌ je v současné době nejlevnější a prodává se za 450 dolarů (u nás 13 490 Kč).

Levný ‌iPhone‌ bude prvním telefonem od Applu v roce 2020 a další modely ‌iPhonu‌ mají být propuštěny na podzim roku 2020 s vyspělejšími celoskleněnými designy, jako jsou aktuální vlajkové lodi iPhone, technologií 5G a zadními 3D kamerami.

Zdroj: Macrumors