Jaký model MacBooku vlastníte? Podívejte sem jak to zjistit

Model MacBooku můžete identifikovat několika způsoby. Čtěte dál a dozvíte se, jaké to jsou.

Apple na svých webových stránkách vede úplný seznam modelů MacBook, MacBook Air a MacBook Pro. Jakmile zjistíte výrobní číslo svého Macu, můžete jej přiřadit k modelům v některém ze seznamů Applu a zjistit další podrobnosti o svém zařízení.

O tomto Macu

Nejjednodušší způsob, jak v systému macOS identifikovat svůj Mac, je kliknout na symbol Apple () v levém rohu lišty nabídek a vybrat možnost O tomto Macu. Tím získáte název modelu, datum vydání, procesor, paměť, spouštěcí disk, sériové číslo a verzi macOS.

O tomto Macu

Pokud nemáte svůj Mac u sebe nebo se vám nespustí, nabízíme vám několik dalších řešení.

Podívejte se pod Mac

Sériové číslo je vytištěno na spodní straně MacBooku, poblíž regulačních značek. Zadejte toto sériové číslo na stránce Apple Check Coverage nebo na stránce Technické specifikace a najděte svůj model. Na stránce se specifikacemi najdete kompletní popis všech funkcí jednotlivých modelů a to včetně starších modelů.

MacBook sériové číslo

Zkontrolujte krabici od počítače

Sériové číslo je také vytištěno na originální krabici Macu vedle štítku s čárovým kódem. Na obalu může být uvedeno také číslo dílu Apple, např. MNYF2xx/A (číslo "xx" závisí na vaší zemi nebo regionu). Pokud číslo dílu najdete, můžete ho porovnat se seznamem modelů MacBook, MacBook Pro a MacBook Air Applu a zjistit další informace o svém modelu.

MacBook krabice

Určitě nějakou z možností využijete a pokud by ani tyto naše tipy nepomohly, můžete se rovnou obrátit na Apple podporu.