Jak odstranit více kontaktů najednou na vašem iPhonu

Většina uživatelů iPhonů tento trik možná nezná, ale v iOS můžete smazat více kontaktů najednou. Důvod, proč není více známá, je ten, že funkce hromadného mazání Apple v Kontaktech je rozdílná od podobných akcí prováděných ve Zprávách a Mailu, takže není hned zřejmé, jak funguje.

Následující kroky vás provedou tím, co je ve skutečnosti velmi jednoduchý proces, jakmile to budete znát. Až donedávna bylo možné smazání více kontaktů najednou dosáhnout pouze přihlášením do iCloudu prostřednictvím prohlížeče, takže je to užitečný tip, který je třeba si zapamatovat.

  • Spusťte na svém iPhone aplikaci Kontakty nebo otevřete aplikaci Telefon a klepněte na Kontakty.
  • Pomocí dvou prstů stiskněte a podržte kontakt a poté tažením prstů nahoru nebo dolů v seznamu zvýrazněte sousední kontakty jako výběr. Chcete-li do výběru přidat nesousedící kontakty, zvedněte prsty z obrazovky a proveďte stejné stisknutí dvěma prsty.
  • Uvolněním prstů dokončete výběr, poté dlouze jedním prstem stiskněte libovolný zvýrazněný kontakt a v rozevírací nabídce klepněte na Smazat [X] kontaktů.
  • V potvrzovací výzvě klepněte na Smazat kontakty.

iOS Kontakty smazání

To je všechno. Věděli jste, že na iPhonu a iPadu můžete také uspořádat skupiny kontaktů do vyhrazených seznamů? Tento návod přineseme zase v jednom z dalších článků!