iPhone 15 SIM už nedostane. Bude to znamenat konec plastových kartiček?

iPhone 15 SIM už nebude mít kam dát. Fyzický slot se má úplně odstranit a jedinou možnosti bude využití eSIM. Tu už podporují všichni naši 3 operátoři.

Modely iPhone 15 Pro možná nebudou mít fyzický slot na SIM kartu, tvrdí povrchní spekulace, kterou sdílí brazilský web Blog do iPhone.

iPhone 15 SIM prostý

Zatímco poslední modely iPhonu mají fyzický slot pro kartu nano-SIM a digitální eSIM, zpráva tvrdí, že modely iPhone 15 Pro, jejichž vydání je plánováno na rok 2023, budou mít místo toho dvě eSIM, což zajistí, že funkce Dual-SIM zůstane k dispozici. Režim Dual-SIM umožňuje mít na jednom iPhonu dvě linky služeb, což je užitečné při nákupu datových tarifů pouze na cestách do zahraničí nebo při používání osobních a pracovních linek na jednom iPhonu.

Vzhledem k tomu, že do uvedení modelů iPhone 15 Pro na trh zbývají ještě dva roky, je třeba tuto zvěst brát s určitou skepsí, dokud nebude potvrzena dalšími zdroji. Blog do iPhone také není zavedeným zdrojem pověstí o společnosti Apple.

Pokud se tato zvěst ukáže jako pravdivá, modely iPhone 15 Pro by mohly mít v zemích, kde není k dispozici služba eSIM, stále fyzický slot pro SIM kartu.

Odstranění slotu pro SIM kartu by mohlo dále zlepšit odolnost proti vodě. Apple prý také v budoucnu vydá bezportový iPhone bez konektoru Lightning a absence slotu na SIM kartu by byla dalším krokem ke skutečně bezproblémovému designu.

Zdroj: Macrumors.com