iPhone 14 průstřel nedostane, Apple příští rok opět uvede telefon s výřezem

iPhone 14 průstřel ještě nedostane a bude nadále spoléhat na výřez. Stejně tak se nedá čekat integrace Touch ID senzoru pod displej.

iPhone 14 se nebude spoléhat na průstřel pro umístění kamerového systému TrueDepth. I proto by si měl zachovat podobný design jako iPhone 13 a bude disponovat nadále výřezem. Informaci uvedla čínská síť Weibo.

iPhone 14 průstřel s výřezem?

Apple analytik Ming-Chi Kuo oznámil, že alespoň u špičkových modelů iPhone 2022 bude Apple používat design průstřelu. Bude podobný tomu, kterým už oplývají některé vlajkové lodě smartphonů s Androidem. V návaznosti na tuto zprávu sdílel Jon Prosser rendery toho, co považuje za budoucí design iPhonu 14.

I když ‌iPhone 14‌ představí design s průstřelem, bude pro Apple těžké úplně opustit výřez. Podle už smazaného příspěvku na síti Weibo by mohlo dojít jen k drobné změně. Účet, který přesně předpověděl, že iPad 9. generace bude oznámen na zářijové akci Applu, teď uvedl další informaci. Je prý nepravděpodobné, že Apple zcela nahradí výřez průstřelem. iPhone 14 by tak měl s výřezem pokračovat, byť se můžeme dočkat jeho zmenšení.

U iPhone 13 a iPhone 13 Pro Apple zmenšil výřez na šířku, ale nepatrně jej zvýšil. Docílil toho zmenšením velikosti součástí kamerového systému TrueDepth a přepracováním interních součástek. Také přesunul sluchátko na horní část rámečku, čímž uvolnil místo ve výřezu.

Analytik společnosti Apple ‌Ming-Chi Kuo‌ ve zprávě o průstřelovém designu pro příští rok neposkytl podrobnosti o tom, jak Apple umístí Face ID na špičkových modelech ‌iPhone 14‌, pokud bude používat průstřel.

Dnešní spekulace od Weibo tvrdí, že Touch ID se příští rok pod displejem neobjeví, což znamená, že Face ID může být i nadále jedinou možností biometrického ověřování dostupnou uživatelům ‌iPhonu 14‌.

Zdroj: Macrumos.com