iPhone 14 Plus recenze chválí velikost displeje a výdrž zařízení

iPhone 14 Plus recenze vychází už před samotným uvedením telefonu na trh. Je to proto, že Apple poskytl vybraným médiím a youtuberům přístup k novince ještě před uvedením, a tak si můžeme udělat obrázek o tom, jaký nový iPhone vlastně je.

iPhone 14 Plus je největší základní model iPhonu od Apple s 6,7palcovým displejem, což je velikost displeje, která byla v minulosti vyhrazena pouze pro nejvyšší iPhone modely. iPhone 14 Plus má mnoho stejných funkcí jako standardní menší model iPhone 14, ale i tak se liší v několika zásadních ohledech.

Baterie

Díky displeji, který postrádá funkce Pro, jako je možnost trvalého zapnutí (always-on), a většímu vnitřnímu prostoru vyhrazenému pro baterii má iPhone 14 Plus nejdelší výdrž baterie ze všech iPhonů bez funkce Pro. Allison Johnsonová z The Verge tvrdí, že iPhone 14 Plus je schopen nabídnout uživatelům několikadenní výdrž baterie, a v testech uvedla, že na jedno nabití vydrží tři dny.

Tvrzení společnosti Apple o nejlepší výdrži baterie v iPhonu není přehnané. Obvykle se při celodenním střídmém používání s přibližně dvěma hodinami zapnuté obrazovky a dostatkem času mimo Wi-Fi podle mých zkušeností vybíjela baterie jen asi o 25 %. Na jedno nabití se mi dokonce podařilo dosáhnout tří dnů používání. Čtenáři, nepamatuji si, kdy jsem naposledy používala iPhone, který by pohodlně vydržel více dní.

iPhone 14 Plus baterie

Joanna Stern z Wall Street Journal uvedla, že iPhone 14 Plus vydržel v testu streamování videa 20 hodin, což je méně než iPhone 14 Pro Max s více než 21 hodinami.

Displej

Podle Patricka Hollanda ze CNETu je displej iPhonu 14 Plus vybaven pouze 60Hz frekvencí a přestože je působivý, má dobrý jas a barvy, absence vyšší obnovovací frekvence je u telefonu této cenové kategorie zklamáním.

iPhone 14 Plus displej

Displej s vyšší obnovovací frekvencí vypadá působivěji, ať už hrajete hru, nebo jen procházíte Twitter. Obrazovka modelu 14 Plus je uzamčena na 60 Hz. Přál bych si, aby Apple do modelu 14 Plus zařadil displej s vyšší obnovovací frekvencí, i kdyby to bylo skromnějších 90 Hz. A je zvláštní, že adaptivní obnovovací frekvenci mají jen modely Pro.

Obrazovka 14 Plus vypadá dobře, ale ta na 14 Pro Max vypadá lépe. Něco z toho je o obnovovací frekvenci, ale něco z toho je o tom, že 14 Pro Max může být mnohem jasnější. Během testování modelu 14 Plus jsem neměl žádné problémy s tím, že bych na obrazovku neviděl venku. Žiji však v San Franciscu, takže ve slunnější lokalitě by to mohl být větší problém.

Fotoaparát

iPhone 14 i iPhone 14 Plus mají stejný systém fotoaparátu, takže recenze fotoaparátů pro iPhone 14 budou platit i pro iPhone 14 Plus. Podle očekávání si iPhone 14 Plus podle recenzentů dobře poradil se situacemi při slabém osvětlení, s výraznými barvami a dobrými světly. Od Allison Johnsonové z The Verge se dozvídáme toto:

Z toho vyplývá lepší výkon při slabém osvětlení, zejména u ultraširokoúhlé a selfie kamery, přestože hardware není nijak nový nebo výjimečný. Trochu podrobnější analýzu si můžete přečíst v mé recenzi iPhonu 14, ale stručná verze je, že se jedná o velmi dobrý systém fotoaparátu - nestojí výhradně za upgrade, ale bude to příjemná aktualizace, pokud přicházíte z iPhonu 11 nebo staršího.

iPhone 14 Plus fotoaparát

Výkon

iPhone 14 i iPhone 14 Plus mají stejný čip jako loňský iPhone 13 Pro. Navzdory tomu iPhone 14 Plus stále působí prémiově a má více než dostatečný výkon, aby zvládl vše, co na něm budete dělat, tvrdí Sam Rutherford z Engadgetu.

iPhone 14 Plus recenze ve videích