iPhone 12 Pro předčil očekávání a prodává se velmi dobře

iPhone 12 Pro je výborně vybaveným telefonem a spousta uživatelů ho pořizuje. Ale poptávka je tak vysoká, že předčila i očekávání samotného Applu.

Analytik TF International Securities Ming-Chi Kuo vydal poznámku o výzkumu, kde podrobně popisuje, co viděl s objemem předobjednávek iPhone 12 a iPhone 12 Pro během prvního víkendu prodeje.

iPhone 12 Pro vs. iPhone 12

Kuo již dříve naznačil, že odhadovaná alokace zásilek společnosti Apple pro nové modely iPhone umístila ‌iPhone 12 na vrchol s 40–45% alokací zásob (oproti 15–20 %). Silný zájem o iPhone 12 Pro‌ v předobjednávkách ho však přiměl revidovat toto sdělení:

Předobjednávky iPhone 12 Pro‌ překonala naše očekávání kvůli počáteční preferenci fanoušků Apple pro špičkové modely, silné poptávce na čínském trhu a nadcházející poptávce v sezóně v USA a Evropě.

Kvůli poptávce Kuo vidí, že každý z iPhonů 12‌ a 12 Pro má v tomto čtvrtletí přibližně 30-35% podíl na každé nové zásilce ‌iPhone‌. Mezitím Kuo také snížil svá očekávání ohledně ‌iPhone 12‌ mini s odhady, že bude zodpovědný pouze za 10–15 % tržeb (pokles z 20–25 %). Kuo uvádí slabou poptávku po menším zařízení na čínském trhu.

iPhone 12 Pro‌ a 12 jsou velmi podobná zařízení, ačkoli model Pro má LiDAR, teleobjektiv fotoaparátu a více RAM. Podrobnější srovnání k dispozici. iPhone 12‌ a 12 Pro mají nárok na předobjednávku v pátek 16. října. Předobjednávky ‌iPhone 12‌ mini a ‌iPhone 12 Pro‌ Max začínají 6. listopadu.

Zdroj: Macrumors.com