iOS 14 může přinést spoustu novinek. Jak vypadá jeden z prvních konceptů?

iOS 14 bude nástupcem současného operačního systému pro iOS zařízení, kterými jsou iPhone, iPad a iPod touch. Jak může systém vypadat, ukazuje koncept.

Přestože iOS 13 byla vzrušující aktualizace softwaru na papíře, v praxi to tak veselé nebylo. Poté, co se nepodařilo uvolnit stabilní beta verzi, byl Apple nucen přejít na vydání iOS 13.1 několik dní po samotném spuštění iOS 13. Týdny po vydání se uživatelé nadále potýkali s problémy, včetně neuvěřitelně nepříjemné správy operační paměti, který způsoboval reset aplikací při běhu na pozadí.

iOS 14 na videu

Můžeme jen doufat, že iOS 14 bude mít příští rok plynulejší zavedení, ale mezitím si můžeme jen představit, co má Apple k dispozici pro jeho příští hlavní aktualizaci softwaru. Pokud budeme mít štěstí, mohlo by to vypadat jako úžasný koncept, který YouTuber zveřejnil na tomto videu.



Mnoho konceptů je tak výstřední, že je nemožné brát vážně, ale prakticky všechno, co vidíme v tomto videu, by mohlo být realisticky součástí iOS 14. Je to už příliš dlouho, co Apple aktualizoval své ikony, a mnoho z nich by mohlo dostat modernější vzhled. také je nepohodlná obrazovka volání, když se snažíte o multitasking. Udělat z něj widget v horní části displeje by byla vítaná změna.

Mezi další vylepšení tohoto konceptu patří GIFy zabudované do klávesnice, rozdělené zobrazení (Split View), které konečně přechází z iPadu, funkce Drag & Drop, podpora pro více účtů a možnost nastavení výchozích aplikací. Všechny tyto změny by byly vítaným doplňkem pro většinu majitelů iPhonů a žádný z nich se nezdá příliš daleko mimo mísu.