iMac Pro Mini-LED panel dostane po vzoru MacBooků Pro

iMac Pro Mini-LED obdrží stejně jako ho dostaly MacBooky Pro. Na trh má být uveden v polovině roku 2022, ale neočekává se na jarní Apple Keynote.

Podle analytika displejů Rosse Younga bude údajně iMac Pro společnosti Apple uveden na trh spíše v létě než v prvních měsících roku.

iMac Pro Mini-LED panel zase oživí

Young, který často poskytuje přesný vhled do plánů společnosti Apple v oblasti displejů, uvedl, že již neočekává uvedení iMacu Pro na trh na jaře a že se v tuto chvíli jeví jako pravděpodobnější "letní" uvedení. Očekává se, že dodávky panelů začnou v červnu a uvedení na trh by mohlo následovat v srpnu nebo září.

Ještě v prosinci Young uvedl, že iMac Pro s mini-LED displejem bude uveden na trh na jaře, a Mark Gurman z agentury Bloomberg tento stroj rovněž uvedl jako možnost jarního debutu na akci, která se má konat v březnu nebo dubnu.

Na scéně také iPad Air nebo iPhone SE 3

Podle Gurmana se jarní akce společnosti Apple zaměří na iPhone SE s připojením 5G, osvěženou verzi iPadu Air s aktualizovaným čipem řady A a nejméně jeden nový Mac poháněný Apple Silicon čipy. Gurman naznačil, že tímto Macem by mohl být buď nový mini-LED iMac, nebo Mac mini, a s novými údaji od Younga to vypadá, že pokud se Gurmanovy informace potvrdí, můžeme se nového Macu mini dočkat dříve než osvěženého iMacu.

Pověsti naznačují, že Apple pracuje na 27palcovém iMacu, který se bude prodávat vedle menšího 24palcového iMacu. Nový iMac bude vybaven mini-LED podsvícením, ale Young dnes řekl, že se domnívá, že bude mít méně mini-LED zón, než mají mini-LED modely iPad Pro a MacBook Pro.

Očekává se, že u 27palcového iMacu Apple obnoví název "iMac Pro", aby se zařízení odlišilo od 24palcového iMacu a aby bylo v souladu s pojmenováním modelů MacBook Pro. Model iMac Pro bude obsahovat stejné čipy M1 Pro a M1 Max, jaké jsou v modelech MacBook Pro, spolu s osvěženým designem, který se vyznačuje tenčími černými rámečky a možná i novými barevnými variantami.

Zdroj: Macrumors.com