iCloud Drive a služba Dokumenty a data na iCloudu budou sloučeny

iCloud Drive, jako modernější způsob uchovávání souborů, bude příští rok sloučen se starší službou Dokumenty a data na iCloudu. Co to pro uživatele znamená?

Podle plánu podpory zveřejněného koncem minulého týdne plánuje Apple sloučit svou službu Dokumenty a data na iCloudu s iCloud Drive od května 2022.

iCloud Drive jako novější možnost

‌iCloud Drive‌ a Dokumenty a data na iCloudu sdílejí základní schopnost zálohovat data z aplikací. Dokumenty a data na iCloudu‌ však byly často těžkopádnou a matoucí zkušeností. Naproti tomu je ‌iCloud Drive‌ jednotnější a uživatelé mají přístup ke svým souborům a obsahu prostřednictvím aplikace Soubory na všech svých zařízeních.

Jak vysvětluje Apple, od května příštího roku bude uživatelům, kteří používají Dokumenty a data na iCloudu, jejich účty automaticky migrovány na ‌iCloud Drive‌. Avšak uživatelé musí ručně povolit ‌iCloud Drive‌, aby si po sloučení mohli prohlížet své soubory.

V květnu 2022 bude služba Dokumenty a data na iCloudu, naše dřívější služba synchronizace dokumentů, přerušena a zcela nahrazena službou ‌iCloud Drive‌. Pokud tedy používáte Dokumenty a data na iCloudu, váš účet bude po tomto datu migrován na ‌iCloud Drive‌.

Pokud používáte službu ‌Dokumenty a data na iCloudu, musíte aktivovat ‌iCloud Drive‌ podle následujících pokynů pro zobrazení souborů. Upgradování na ‌iCloud Drive‌ nemění úložný prostor používaný vašimi soubory uloženými v iCloudu‌.

‌iCloud Drive‌ spuštěný v roce 2014 jako jednotný a bezproblémový způsob, jak mohou uživatelé Applu udržovat všechny své soubory, dokumenty a další soubory synchronizované na všech svých zařízeních. Chcete-li ji aktivovat, uživatelé zařízení se systémem iOS nebo iPadOS mohou přejít do Nastavení -> ‌iCloud‌ a povolit ‌iCloud Drive‌, nebo přes Předvolby systému -> ‌iCloud‌ a vybrat ‌iCloud Drive‌ v macOS.

Zdroj: Macrumors.com