Apple Watch Ultra 2 a co všechno o nich zatím víme

Apple Watch Ultra 2 by mohly přijít spolu s řadou iPhone 15 ještě letos. Prošli jsme všechny spekulace od odborníků a leakerů, abychom zjistili všechny podrobnosti.

Nebude se ale zřejmě jednat o významnou aktualizaci. Hodinky Apple Watch Ultra s microLED displejem, o kterých se hovoří, se odkládají o několik dalších let. Apple zatím nemá možnosti, jak tento nový typ displeje vyrábět v dostatečné kapacitě a kvalitě za přijatelnou cenu.

Datum vydání Apple Watch Ultra 2

Odhadnout, kdy budou nové hodinky Apple Watch vydány, je obvykle snadné. Stačí počítat rok od těch předchozích. Potvrzuje se však, že to platí pouze pro Series 8, Series 7 atd. Vzhledem k tomu, že byl vydán pouze jeden model Ultra, neexistuje žádná historie, kterou by někdo mohl použít k přesným předpovědím.

Přesto si myslíme, že se něco chystá. Současný model má největší a nejjasnější displej ze všech Apple Watch, vydrží na plné nabití déle než Series 8 a má programovatelné tlačítko Akce. To vše znamená, že má své místo v nabídce pro lidi, kteří chtějí prémiové a odolné fitness hodinky.

Dalším důvodem, proč věřit, že nové Apple Watch Ultra budou, je to, že to říká Mark Gurman. Je důvěryhodným zdrojem prvních zpráv o všech Apple produktech. Ve svém zpravodaji Power On z konce června se k tomu dostal a uvedl, že na podzim bude k dispozici aktualizovaná verze Ultra.

Přesto o tom zatím od Applu nepadlo žádné oficiální slovo, takže s jistotou nemůžeme nic říct. Loňské uvedení hodinek Ultra 1. generace otevřelo novou řadu chytrých hodinek, které by klidně nemusel následovat nástupce hned další rok.

Cena Apple Watch Ultra 2

Pokud se příští Apple Watch Ultra objeví ještě letos a budou obsahovat pouze drobné změny, je velká šance, že se budou prodávat za stejnou cenu jako současný model: 24 990 Kč.

Apple Watch Ultra 2 funkce

Druhá generace bude nepochybně vycházet z původních Apple Watch Ultra. Dostanou tak určitě například monitorování srdečního tepu, EKG funkce, teplotní senzory, dvoupásmovou GPS atd. Pokud se hodinky objeví ještě letos, budou dodávány se systémem watchOS 10.

Apple Watch Ultra EKG

Co bude nového v příštích hodinkách Apple Watch Ultra, zatím nikdo neví. V tuto chvíli se hodně mluví o tom, že Apple u druhé generace hodinek Watch Ultra přejde na použití displeje microLED. Podle všeho však vysoké výrobní náklady posunuly předpokládaný termín vydání této konkrétní verze na rok 2026.

Není však jasné, zda bude mít tento nový displej až příští model Ultra, a hodinky 2. generace se tedy mají objevit až v roce 2026, nebo zda se na podzim objeví nové hodinky (jak tvrdí Gurman), které používají stejnou technologii OLED jako současný model, a jen verze s microLED je ještě několik let vzdálená.

Slyšeli jsme několik komentářů od fanoušků Apple Watch, že chtějí menší verzi Apple Watch Ultra, takže o ni mají zájem alespoň někteří lidé. Hodinky microLED prý budou mít 2,1palcový displej, tedy o něco větší než 1,9palcový displej současného modelu.

Nevíme, jak velký displej bude mít verze, která vyjde letos na podzim, ale pokud má být edice microLED větší než ta současná, neděláme si velké naděje, že verze z roku 2023 bude menší než model z roku 2022.

Příští generace s fotoaparátem

Začátkem tohoto roku server Phone Arena informovala o patentu (US-11571048-B1) uděleném společnosti Apple, který by umístil fotoaparát na spodní část hodinek. Smyslem je poskytnout chytrým hodinkám možnost pořizování snímků a speciální pásek s rychloupínacím zámkem by mohl sloužit ke snadnému odepnutí hodinek, když chcete pořídit fotku.

Apple Watch Ultra patent

Nejsme příliš nakloněni důvěře v patenty bez dalších úniků, takže bychom se nedrželi při zemi. Navíc by to pravděpodobně zvětšilo rozměry hodinek, zvýšilo nároky na baterii a ještě zvýšilo už tak vysokou cenu.

Na druhou stranu to není poprvé, co si Apple pohrává s myšlenkou fotoaparátu na hodinkách Apple Watch. Budeme to muset sledovat! Mezi drobná vylepšení by mohla patřit o něco lepší výdrž baterie a úprava softwaru, která by uživatelům poskytla větší volnost v tom, co může akční tlačítko dělat.

Mark Gurman se také zmínil o kódovém označení těchto hodinek: N210. Kromě toho není v tuto chvíli o čem jiném informovat. Uvidíme, jaké další spekulace se časem objeví. Jistotu budeme mít ale až s uvedením hodinek, což může být nejdříve v září tohoto roku.