Herní ovladač pro iPhone iPega 9128 podstatně vylepšuje zážitek z hraní

Herní ovladač pro iPhone je velmi užitečným příslušenstvím, které zabrání nejen zapatlání displeje, ale i umocní zážitek z hraní.

Herní konzole jsou stále v kurzu a hraní na Playstationu nebo Xboxu patří k častým způsobům naší relaxace. Jenže ne všude můžete takto hrát. Potřebujete konzoli připojit k obrazovce a na cestách si moc nezapaříte. I proto se často přesouvají hráčské duše k mobilnímu hraní. Na iPhonu je nespočet kvalitních herních titulů. Ale co si budeme povídat, úroveň hraní se s tím na konzolích nedá srovnat.

Vždycky mi vadilo, že při hraní na iPhonu si zapatlám displej a často ani přes svoje prsty nevidím pořádně na obrazovku, kde probíhá akce. Například u FIFY, fotbalového simulátoru, musíte na displeji mít připravené vždy minimálně dva prsty. Jedním ovládáte pohyb hráčů a druhým pak dáváte příkazy pro přihrávky, střelu, kličku atd.

Na malé obrazovce telefonu to není žádná hitparáda. Proto se mi stává, že nevidím lépe postaveného hráče, kterému přihrát. Nevšimnu si postavení brankáře, nebo mě o míč obere protihráč. S gamepadem se dostanete na jinou úroveň. Ne tedy hned, protože nějakou dobu trvá si osvojit funkci všech tlačítek.

Herní ovladač iPega 9128

Gamepad pro iPhone iPega 9128 nabízí všechna tlačítka, na která jste zvyklí z už zmíněných herních konzolí. I tvar ovladače je dost podobný a výborně sedí v ruce. V balení dostanete i nabíjecí microUSB kabel, plošku pro výměnu směrového kříže a hlavně držák na telefon s pohyblivými kleštěmi.

Držák nacvaknete do ovladače a kleštěmi zafixujete telefon. Vejde se do něj i pořádné pádlo, počítá s maximální šířkou telefonu 95 mm (iPhone Xs Max nese šířku 77,4 mm). Telefon můžete polohovat do několika úhlů, takže na jeho displej uvidíte dobře v sedě, i když si lehnete do postele.

Pozor na správné spárování

Herní ovladač pro mobilní telefon iPega 9128 může při párování zazlobit. Ale přiznávám se, že kdybych si přečetl návod, nemám žádný problém. Při párování se zařízením je totiž nutné přepnout gamepad do správného módu. Když tedy budete chtít připojit iPhone, musí být ovladač v módu číslo 2, pro Android je to mód číslo 1 atd. Teprve po přepnutí do správného módu je možné provést spárování.

Po zapnutí hry se ihned ovladač může používat (záleží samozřejmě na hře, ta musí podporovat herní ovladač). Nesetkal jsem se s tím, že by hra, která má podporu gamepadu, nešla olvádat. Hrál jsem například Asphal 9, Fortnite, FIFA Mobile nebo PUBG.

Výdrž na jedno nabití je kolem 10 hodin, což je dost dlouhá doba a vydržíte s ovladačem i klidně celý den.