Jak přidat ciferník do Apple Watch? Jde to přes iPhone i samotné hodinky

Jak přidat ciferník do Apple Watch? Je to snadné a zabere vám to jenom chvilku. Každý den tak můžete mít hodinky v novém hávu.

Stylové a funkční hodinky jsou poznávacím prvkem Apple Watch. Je docela snadné vybrat ciferník a vyladit jejich vzhled. Ve skutečnosti to můžete udělat buď ze samotných hodinek nebo z vašeho iPhonu. A pokud už vás nebaví vaše aktuální volba, můžete vždy přidat novou.

Jak přidat ciferník do Apple Watch na iPhonu

  • Spusťte aplikaci Watch. Uvidíte vodorovný řádek dříve nainstalovaných ciferníků. Přejetím doleva a doprava vyhledejte ten, který chcete použít nebo přizpůsobit, a klepněte na něj.
  • Přejděte dolů a klepněte na „Nastavit jako aktuální ciferník.“

 

Přizpůsobení ciferníku - jinými slovy změna barvy, stylu nebo nějakého jiného aspektu - bude fungovat trochu jinak v závislosti na vlastnostech každého z nich. Obecná myšlenka je však pro všechny stejná.

Po klepnutí na požadovaný ciferník přejeďte prstem dolů, abyste zjistili, které aspekty můžete vyladit, a přejeďte prstem, abyste viděli, jaké jsou vaše volby. Pokud například uvidíte barevný aspekt, přejetím prstem zobrazíte dostupná barevná schémata ciferníku a klepněte na ten, který chcete použít.

Pokud chcete změnit ikonu na ciferníku, která spouští aplikaci na vašich hodinkách - to, co Apple nazývá „Komplikace“ - klepněte na příslušnou položku nabídky, přejděte a vyberte. Projděte seznam dostupných pozic, klepněte na pozici, kterou chcete změnit, a vyberte rolovací komplikaci, kterou chcete použít, z rolovacího seznamu. Až budete mít hotovo, přejděte do dolní části obrazovky a klepněte na „Nastavit jako aktuální ciferník“.

Instalace nového ciferníku

  • Spusťte aplikaci Watch. V horní části obrazovky můžete vidět ciferníky, které jsou již nainstalovány.
  • Klepněte na ikonu Galerie ciferníků v dolní části displeje. Posouvejte nahoru a dolů a doleva a doprava, abyste viděli kompletní nabídku.
  • Klepněte na ten, který chcete přidat, upravte nastavení, pokud chcete, a klepněte na „Přidat“. Nový ciferník se objeví v hodinkách v krátkém čase.

 

Nastavení přímo na hodinkách

Chcete-li přepnout z nainstalovaných ciferníků, stačí přejet prstem doleva nebo doprava na obrazovce aplikace Watch a je to.

 

Přizpůsobení vašeho ciferníku na Apple Watch je trochu složitější.

  • Silněji zatlačte prstem na displej hodinek. Budete cítit vibrace a ciferník přejde do režimu Přizpůsobit.
  • Přejetím doleva a doprava vyberte ciferník, na kterém chcete pracovat, a klepněte na „Přizpůsobit“.
  • Další postup závisí na tom, s jakým ciferníkem chcete pracovat a jak je složitý.

 

Obecně mají ciferníky dvě nebo tři kategorie designu, které můžete změnit. Každá kategorie má svou vlastní obrazovku. Počet obrazovek je označen tečkami podél horní části displeje. Mezi kategoriemi se můžete pohybovat přejetím doleva a doprava. Oblast, kterou můžete změnit, bude označena zeleným obrysem a obvykle bude označena.

Chcete-li provést změnu (barva, styl atd.), Procházejte dostupnými možnostmi klepnutím na oblast, kterou chcete změnit (pokud je na displeji více než jedna oblast) a otáčením digitální korunky.

Poslední obrazovka obvykle umožňuje spravovat komplikace. Věci, které můžete změnit, jsou označeny kruhy. Klepnutím na to, co chcete přizpůsobit, procházejte dostupné komplikace otáčením korunky.