IMEI iPhone zjistíte v systému i na telefonu nebo zásuvce pro SIM

IMEI iPhone slouží jako identifikátor zařízení a každý telefon má tento číselný kód jiný. Jak ho rychle najít, když je potřeba?

IMEI (International Mobile Equipment Identity) se skládá pouze z čísel a může se hodit v případě, kdy potřebujete zablokovat telefon v síti operátora nebo pomoct vyřešit svůj problém se vzdálenou podporou. V případě odcizení telefonu a nahlášení na policii se jedná o nejrychlejší způsob, jak zamezit dalšímu používání.

IMEI iPhone na několika místech

Je jedno zda máte nový iPhone 11 Pro nebo starší Apple telefon. Kód IMEI naleznete vytištěný na zádech telefonu nebo na zásuvce pro SIM kartu. Novější modely na zádech už IMEI nemají, takže budete muset vysunout zásuvku SIM. U starších se stačí podívat dozadu, případně sundat kryt na iPhone.

Pokud máte iPhone zapnutý, můžete zjistit IMEI kód v nastavení. Jděte tedy do Nastavení - Obecné - Informace. V této části a dolní polovině najdete řádek s názvem IMEI a číselným kódem.

Číselnou řadu vyhledáte i v iTunes. Připojte iPhone k počítači nebo Macu, zapněte iTunes a když vyberete svůj iPhone a dostanete se na položku Souhrn, uvidíte své telefonní číslo. Na to stačí kliknout a IMEI se ukáže.

Co když nemáte iPhone fyzicky u sebe?

I v případě, že iPhone nemáte u sebe, lze IMEI zjistit. To zřejmě bude nejčastějším případem, když telefon ztratíte nebo vám ho někdo ukradne a policie bude chtít IMEI znát.

Jděte na stránku appleid.apple.com, přihlaste se svým Apple ID účtem a přejeďte dolů do části Zařízení. Vyberte dotyčný iPhone a zobrazí se mimo jiné i IMEI kód.